Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț al Secției de anchetare a magistrațilior: Se fac investigații privind peste 1200 de judecători și procurori

http://epochtimes-romania.com
dosare

Parchetul General anunta ca la sectia privind investigarea magistratilor au fost inregistrate peste 800 de dosare, vizând peste 1200 de magistrati.

"Având în vedere dispozițiile art. 881 coroborate cu art. III din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 23 octombrie 2018, a devenit operațională Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori, inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cauzele de competența acesteia, aflate în lucru la Direcția Națională Anticorupție și la alte unități de parchet, precum și dosarele soluționate până la această dată, se preiau  de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.
Azi, 23 noiembrie 2018, la o lună de la operaționalizarea acestei secţii, din punct de vedere al activităţii desfăşurate, situaţia se prezintă astfel :
- În cadrul secţiei, îşi desfăşoară activitatea cincib procurori, numiţi de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii la data de 22 octombrie 2018;
- Total dosare înregistrate - 849 (din care: judecători - 642, procurori - 675 , alte persoane cercetate alături de magistrați  - 625 ), din care 714 – preluate și 135 – nou intrate;
- Total dosare soluționate - 17 (din care unul cu rechizitoriu) şi 16 clasări;
- Total plângeri împotriva soluțiilor de clasare dispuse până la data înfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie – 80, care vizează un număr de 20 judecători, 83 procurori şi 51 alte persoane cercetate alături de magistraţi.
Activitatea a fost desfăşurată de patru procurori operativi, coordonaţi de procurorul şef de secţie,  șase grefieri, cinci ofiţeri de poliţie judiciară, care au fost delegaţi pentru derularea activităţii de urmărire penală, începând cu data de 12 noiembrie 2018", transmite PÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.