Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț dramatic: Peste 1.000 de palestinieni uciși, 6.000 de răniți

israel tanks

000 de palestinieni au fost ucişi şi aproximativ 6.000 au fost răniţi, în majoritate civili, în Fâşia Gaza, de la începutul ofensivei israeliene la 8 iulie, au anunţat serviciile de urgenţă locale.

De asemenea, peste 40 de militari israelieni au fost ucişi în lupte în această regiune, iar doi civil au murit în urma unor tiruri de rachete palestiniene. Sâmbătă, au fost spitalizaţi 138 de militari, dintre care nouă se află în stare gravă, potrivit armatei.

Cel puţin 132 de cadavre au fost scoase de sub dărâmături sâmbătă, în timpul armistiţiului de 12 ore din Fâşia Gaza, potrivit unui bilanţ provizoriu publicat de către purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Ashraf al-Qodra.

Cadavrele au fost transportate la diferite morgi din enclavă, la Spitalul Kamal Aduane (nord), în cele două spitale importante din oraşul Gaza şi la spitalul european de la Khan Younes (sud), au precizat sursele citate.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a acestui armistiţiu umanitar la ora 8.00 (8.00, ora României), 22 de persoane, dintre care zece copii, au fost ucise într-un atac insraelian împotriva unei case din Khan Younes, potrivit lui Al-Qodra.

Majoritatea victimelor aparţineau aceleiaşi familii, a adăugat el, precizând că printre victime se numără o fetiţă în vârstă de un an şi un băiat de trei ani.

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.