Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ groaznic al inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Indonezia: 11 morţi

PATASIWA KUMBANG AMALATU
indonezia

Cel puţin 11 persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren care s-au produs pe insula Java din Indonezia, a anunţat marţi un oficial din această ţară, citat de AFP. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren în Pacitan, o localitate din partea de est a insulei Java, iar alte două au murit din cauza inundaţiilor care au devastat aceeaşi regiune, conform Agerpres.

Mii de locuinţe au fost inundate şi aproximativ 4.000 de persoane au trebuit să fie evacuate, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale de reducere a efectelor generate de catastrofele naturale. Insulele Java şi Bali, unde vulcanul Agung ameninţă să intre din nou în erupţie, vor continua să se confrunte cu ploi puternice, a precizat acelaşi oficial indonezian, care a îndemnat populaţia locală să se pregătească pentru un nou val de precipitaţii.

Agenţia menţionată afirmă că are nevoie de pături, îmbrăcăminte şi bărci gonflabile pentru a le distribui în zonele afectate. În ultimele luni, intemperiile au afectat deja Indonezia, unde 12 persoane au murit în urma unei alunecări de teren în Bali, în februarie, şi cel puţin alte 30 au decedat în septembrie, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren care s-au produs în partea vestică a insulei Java.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.