Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț nefast în urma tragediei din Ecuador: 14 morţi în urma alunecării de teren devastatoare, iar 67 sunt în continuare date dispărute

reuters.com
alunecare de teren columbia

Paisprezece persoane au murit şi 67 sunt în continuare date dispărute după alunecarea de teren care a îngropat duminică un cartier al oraşului Alausi, în sudul Ecuadorului, potrivit unui nou bilanţ anunţat miercuri de autorităţi, notează AFP, citat de Agerpres.

O uriaşă bucată de munte s-a desprins în noaptea de duminică spre luni şi s-a abătut asupra unui cartier periferic al acestui oraş cu 45.000 de locuitori din provincia Chimborazo, la aproximativ 300 de kilometri sud de Quito.

Alunecarea de teren a făcut şi 33 de răniţi, iar 163 de case au fost afectate, potrivit ultimului bilanţ furnizat de Secretariatul naţional pentru managementul riscurilor.

La faţa locului, salvatorii şi rudele celor dispăruţi continuă să sape încet, dar răgaz în noroi, dezgropând obiecte personale, haine şi fotografii. Însă serviciile de urgenţă au avertizat că probabilitatea de a găsi supravieţuitori este aproape zero, la trei zile după dezastru.

Guvernul a ridicat trei adăposturi pentru persoanele care şi-au pierdut locuinţele şi a ordonat evacuarea a aproximativ 600 de case din apropierea zonei dezastrului. Acest sector era în "alertă galbenă" din februarie din cauza precipitaţiilor.

Lovit de ploile abundente care au provocat numeroase inundaţii, Ecuadorul a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă în 13 din cele 24 de provincii ale ţării, cu scopul de a mobiliza resursele necesare pentru a veni în ajutorul persoanelor sinistrate.

Înainte de alunecarea de teren, Ecuadorul deplângea deja 22 de morţi şi peste 6.900 de case avariate de intemperii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.