Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț TRAGIC și în Franța. Epidemia de coronavirus a răpus aproape 14 mii de francezi

doliu

Epidemia de COVID-19 a cauzat până acum moartea a 13.832 persoane în Franţa, cu 353 decese înregistrate în ultimele 24 de ore în spitalele franceze şi 290 în azilurile pentru persoane în vârstă, a anunţat sâmbătă Jerome Salomon, director general în Ministerul Sănătăţii de la Paris, transmit AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

Citește și: Raed Arafat, despre sezonieri: 'Nimeni nu a crezut că vor fi 2.000/zi. Solicitarea, pe cale diplomatică'

Numărul pacienţilor aflaţi în secţiile de terapie intensivă din spitalele franceze a scăzut sâmbătă la 6.883, faţă de 7.004 în ziua anterioară.

''Pare să se profileze un platou epidemic foarte ridicat. Trebuie absolut să rămânem vigilenţi'', a subliniat Salomon într-o conferinţă de presă cotidiană, subliniind că ''presiunea spitalicească rămâne sporită'', cu peste 2.000 de noi internări în ultimele 24 de ore.

El a ţinut să precizeze că pentru a treia zi consecutivă numărul pacienţilor în stare gravă internaţi în secţiile de terapie intensivă a înregistrat o scădere în 24 de ore.

''Încă nu este momentul să ne relaxăm. Avem timp să ne gândim la modalităţile optimale'' de ieşire din izolare, a insistat oficialitatea franceză, în contextul în care preşedintele Emmanuel Macron urmează să precizeze luni seară durata prelungirii dincolo de 15 aprilie a stării de urgenţă instituite în 17 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.