Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț ucrainean: Am lichidat peste 3500 de ruși. 200 de prizonieri și sute de tancuri și vehicule blindate anihilate sau capturate. Mai multe avioane doborâte

nexta
aparare kiev

În toată Ucraina au loc ciocniri violente între corpurile de armată ruse care înaintează din 4 direcții: din N dinspre Belarus, din S dinspre Crimeea și de pe mare, din Est dinspre republice Donețk și Lugansk alături de milițiile locale și din NE dinspre Harkov.

Vezi și: Bilanț rus: Înaintăm pe toate fronturile. Continuăm distrugerea infrastructurii militare/ Începem asaltul Kievului/ Nu ne vom angaja în lupte de stradă

Statul Major General al armatei ucrainene susține că au respins majoritatea atacurilor și mai ales asupra Kievului și că orașe ca Harkov, Melitopol, Mariopol sau Odesa rezistă cu îndârjire atacurilor barbare ale armatei ruse care s-ar fi dedat chiar și la crime de război.

Mihai Podoliak, purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei susține că peste 3.500 de soldați ruși au murit în Ucraina în ultimele două zile, iar 200 sunt luați deja prizonieri.

”Până în dimineața zilei de azi sunt înregistrate peste 3.500 de decese în rândul soldaților ruși și aproape 200 de prizonieri”, a declarat acesta.

Ucrainenii vorbesc de sute de tancuri și vehicule blindate capturate de la inamic, de câteva avioane de vânătoare și elicoptere de luptă doborâte.

Cu puțin timp în urma președintele Volodimir Zelenski a anunțat că armata ucraineană nu depune armele și că el personal nu va părăsi capitala.

Vezi și: Prima țară NATO care anunță că trimite armament în Ucraina în timpul invaziei rusești

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a oferit statistica pierderilor invadatorilor începând cu ora 06:00 sâmbătă, 26 februarie 2022. Acest lucru este raportat de Espreso.TV cu referire la informaţiile oficiale ale departamentului.
Trupele ruseşti au suferit următoarele pierderi iremediabile:
rezervoare - 102,
pistoale - 15,
SAM "Buk" - 1,
BBM - 536,
aeronave - 14,
elicoptere - 8,
personal - 3500.
În captivitate - 200 de invadatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.