Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul Anticorupției din Moldova

CNA

Centrul Național Anticorupție (CNA) a inițiat, săptămâna trecută, 5 cauze penale și a finalizat 13 dosare de fapte de corupție, numărul total al cauzelor penale aflate în gestiunea organului de urmărire penală al CNA fiind de 391, relatează serviciul de presă al instituției, relateaza stiripesurse.md

De asemenea, CNA anunță finalizarea a 4 expertize judiciare și un număr total de 52 de expertize aflate în examinare.

Direcția legislație a remis autorilor 9 rapoarte de expertiză anticorupție și 13 avize. La moment, Direcția are la examinare 26 de proiecte de acte normative care urmează a fi supuse expertizei anticorupție. Au mai fost inițiate 3 analize operaționale, iar la  moment sunt 98 de analize operaționale în gestiunea subdiviziunii.

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 340 de mii de lei pe două dosare ale Procuraturii pentru combaterea crimei organizate și cauze speciale (PCCOCS). Totodată, a fost asigurat transferul mijloacelor bănești sechestrate de pe un cont bancar în contul trezorerial al ARBI în sumă de 434 635 de euro.

În Cancelaria CNA au fost înregistrate 911 materiale, la linia națională anticorupție au fost recepționate 23 de apeluri, iar în izolator se află o persoană arestată. În alte penitenciare sunt plasate 4 persoane arestate în dosarele CNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.