Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul ciclonului Eloise, care a devastat sudul Africii, a crescut la 21 de morţi

debbie ciclon

Bilanţul ciclonului Eloise, care a devastat în special Mozambic, dar şi ţările învecinate din Africa Sudică pe durata weekendului trecut, a crescut la 21 de victime şi peste 270.000 de persoane sinistrate, a anunţat ONU într-un raport publicat vineri, relatează AFP.

Dintre cele 21 de victime, 11 persoane au murit în Mozambic, patru în eSwatini, trei în Zimbabwe, două în Africa de Sud şi una în Madagascar, insula afectată cu o zi înainte ca furtuna Eloise să atingă coastele continentului african, precizează într-un comunicat Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Chestiunilor Umanitare, potrivit agerpres.ro.

Vezi şi: Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/ VIDEO

Imensa majoritate a persoanelor afectate se aflau în regiunea oraşului Beira, al doilea ca mărime din Mozambic, situat pe coasta Oceanului Indian. Această zonă îşi revine cu dificultate după ravagiile provocate în 2019 de cicloanele Idai şi Kenneth, care au ucis aproximativ 700 de persoane.

Întrucât zonele inundate sunt vaste, ONU semnalează un risc sporit de apariţie a holerei. Aproape 180.000 de hectare de culturi agricole au fost acoperite de ape, fapt care ar putea să provoace pagube considerabile în timpul următorului sezon musonic şi să fragilizeze alimentaţia populaţiilor locale.

Numărul persoanelor afectate continuă să crească, pe măsură ce echipele de evaluare înaintează - foarte lent - în activitatea de recenzare a pagubelor, precizează acelaşi comunicat.

Peste 20.000 de locuinţe au fost distruse sau avariate, în principal în provincia Sofala din jurul oraşului Beira, precizează Institutul Naţional pentru Gestionarea şi Reducerea Riscurilor de Catastrofe (INGD) din Mozambic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.