Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul exploziei din Pakistan a ajuns la 206 morţi

pakistan

Bilanţul exploziei unei cisterne cu combustibil care a avut loc în urmă cu o săptămână în Pakistan a ajuns la 206 morţi, după ce multe persoane au decedat din cauza arsurilor, au indicat luni surse spitaliceşti, citate de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit declaraţiilor lui Aamir Bukhari, purtător de cuvânt al Spitalului Victoria din Bahawalpur, un district din provincia Punjab, unde a avut loc incidentul, 125 de trupuri carbonizate şi 144 de persoane rănite au fost duse la diferite spitale după explozia cisternei.

Accident GRAV pe o autostradă din Bavaria. 31 de răniţi şi 17 DISPĂRUŢI - FOTO

Dintre cei răniţi, 81 au murit ulterior la spital, iar alte 63 de persoane se află sub tratament, a afirmat Bukhari, precizând că numărul morţilor ar putea creşte, deoarece unii dintre răniţi sunt încă în stare critică.

Explozia cisternei cu circa 50.000 de litri de combustibil a avut loc pe 25 iunie, după ce vehiculul s-a răsturnat pe marginea unei autostrăzi din Ahmad Pur Sharqia, o mică localitate aflată la circa 400 km sud-vest de Lahore, capitala Punjabului. Focul a izbucnit după ce mai multe persoane din satele din apropiere s-au repezit la locul accidentului pentru a strânge combustibilul care se scurgea din cisternă. Cauza tragediei nu a fost anunţată oficial, dar, potrivit unor date preliminare ale anchetei, focul ar fi putut porni de la cineva care fuma la faţa locului.

Premierul pakistanez, Nawaz Sharif, a ordonat o anchetă amplă în legătură cu accidentul. Guvernul din Punjab a anunţat un ajutor de două milioane de rupii (19.100 de dolari) pentru fiecare persoană decedată şi un milion de rupii (9.550 de dolari) pentru fiecare rănit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.