Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul negru din Clubul Colectiv: Numărul victimelor a ajuns la 63

lumanare doliu

Bilanţ negru după dezastrul din Clubul Colectiv. Încă o victimă a incendiului produs în 30 octombrie şi-a pierdut viaţa într-un spital din Marea Britanie. Numărul persoanelor decedate în această tragedie ajungând astfel la 63.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la fața locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Apoi dintre răniţii internaţi, au decedat atât victime din ţară, cât şi din cele transferate la spitale din străinătate. Între timp, toţi cei trei patroni ai clubului Colectiv au fost eliberaţi şi plasaţi în arest la domiciliu.

Citeşte şi: Antena 3 face dezvăluiri despre Sebastian Ghiţă: Ce contracte ar fi semnat deputatul / VIDEO

Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu se aflau în arest din 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv. Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului.

Citeşte şi: 100.000 de români sunt AMENDAȚI: Vezi daca esti pe lista

De asemenea, potrivit procurorilor, incendiul a avut loc în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, precum concertele, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Citeşte şi: Proiect fără precedent al şefului PNL: 30% femei pe listele electorale

În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea inculpaților și a fost începută urmărirea penală față de SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul Colectiv, și Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă cu victime multiple.

Citeşte şi: Dezvăluiri despre unul dintre oamenii lui Dacian Cioloş: Care e averea ministrului Energiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.