Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul ploilor abundente care au lovit Cuba a crescut la şase morţi

News.ro
inundatii

Bilanţul ploilor abundente care au lovit Cuba a crescut la şase morţi.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa din cauza ploilor abundente care au căzut în ultimele zile în estul şi centrul Cubei, provocând pagube materiale importante, potrivit unui nou bilanţ publicat marţi de presa oficială, relatează AFP.

Ploile, care au început joi, s-au atenuat treptat de la începutul săptămânii. Apa a început să se retragă în mai multe provincii şi mii de persoane evacuate au început să se întoarcă la casele lor, a informat cotidianul Granma, conform Agerpres.

Şase persoane au murit, patru în provinciile Granma, Las Tunas şi Santiago de Cuba din estul ţării, şi două în provincia centrală Camaguey, potrivit aceleiaşi surse.

"Fără îndoială, este vorba despre un eveniment atipic", a declarat preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel, în cadrul unei reuniuni prin videoconferinţă care a avut loc luni seara cu autorităţile provinciale.

"Chiar dacă în ţara noastră suntem obişnuiţi să muncim în condiţii de ploi intense, acest lucru este direct legat de schimbările climatice", a adăugat el, citat de cotidian.

Potrivit şefului statului, "inundaţiile au atins niveluri nemaivăzute în ultimii treizeci de ani, iar în multe locuri, locuitorii au spus că este pentru prima dată când apa a ajuns la un asemenea nivel, mai ales după seceta extremă".

Mai multe provincii din estul ţării sunt afectate de câteva luni de secetă.

Poduri, drumuri şi sisteme de canalizare, precum şi câteva sute de locuinţe au fost avariate de ploi, în timp ce trenurile plecând în direcţia est din Havana au fost anulate. Mii de hectare de culturi, în special de trestie de zahăr, au fost distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.