Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul seismului produs în insula Java, în luna noiembrie, a crescut la 602 morţi

cgtn.com
seism cutremur

Bilanţul seismului care s-a produs în luna noiembrie în insula Java, cea mai mare din arhipelagul indonezian, s-a dublat aproape ajungând la 602 morţi, a declarat vineri un responsabil al administraţiei locale, după o nouă numărătoare realizată în oraşul cel mai grav afectat, informează AFP.

Pe 21 noiembrie, un seism cu magnitudinea de 5,6 s-a produs în oraşul Cianjur, situat în provincia cea mai populară din Indonezia, Java de Vest, iar cele mai multe dintre victime au murit în urma prăbuşirii clădirilor sau a unor alunecări de teren, potrivit Agerpres.

Precedentul bilanţ a anunţat 334 de morţi.

Purtătorul de cuvânt al administraţie locale din Cianjur, Adam, care, asemenea multor indonezieni, poartă un singur nume, a declarat pentru AFP că acest nou bilanţ a fost alcătuit pe baza datelor culese de la locuitorii oraşului.

''Atunci când cineva moare, locuitorii din Cianjur îl îngroapă deseori imediat. În contextul panicii, persoanele decedate au fost îngropate rapid de apropiaţi fără a fi anunţată agenţia sanitară'', a explicat el.

Un responsabil al Agenţiei locale pentru servicii de urgenţă (BPBD), Wawan Setiawan, a confirmat pentru AFP acest nou bilanţ, pe care agenţia l-a publicat totodată pe reţelele de socializare.

Agenţia naţională de presă Antara l-a citat vineri pe prefectul districtului Cianjur, Herman Suherman, care a confirmat la rândul său acest nou bilanţ de 602 morţi.

Purtătoarea de cuvânt a Agenţiei naţionale pentru gestionarea catastrofelor (BNPB), Abdul Muhari, a declarat pentru AFP că susţine în continuare un bilanţ mai mic, de 335 de morţi, dar că va face demersuri pentru a verifica acest nou bilanţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.