Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul tornadelor din Mississippi a urcat la 25 de morţi şi zeci de răniţi

Twitter
mississippi tornada

Bilanţul tornadelor care au devastat statul american Mississippi a urcat la 25 de morţi şi zeci de răniţi, au anunţat autorităţile locale, citate de agenţia de presă Xinhua.

Victimele au fost raportate în comitatele Sharkey, Humphreys, Carroll şi Monroe, potrivit Agenţiei de management al situaţiilor de urgenţă din Mississippi, informează Agerpres.

Numeroase agenţii federale şi parteneri ai acestora colaborează în prezent pentru a oferi asistenţă echipelor de salvare şi de ajutorare, a precizat aceeaşi agenţie americană.

Mai multe furtuni şi tornade puternice s-au abătut asupra statului Mississippi în noaptea de vineri spre sâmbătă, distrugând locuinţe şi cartiere întregi şi oprind alimentarea cu energie electrică pentru rezidenţi şi companii.

"Imaginile din întregul stat Mississippi sunt sfâşietoare. În timp ce evaluăm în continuare amploarea pagubelor, ştim deja că mulţi dintre compatrioţii noştri americani plâng acum nu doar moartea unor rude şi prieteni, ci şi pentru că şi-au pierdut locuinţele şi afacerile", a declarat sâmbătă preşedintele american Joe Biden.

Guvernatorul din Mississippi, Tate Reeves, a declarat sâmbătă stare de urgenţă în comitatele devastate de furtuni şi de tornade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.