Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul uraganului Ian: cel puțin 100 de decese, pagube de zeci de miliarde de dolari

Uraganul Ian

Bilanțul victimelor din Florida provocate de uraganul Ian se apropie de 100 de morți, iar pagubele sunt uriașe, de ordinul zecilor de miliare de dolari, estimează autoritățile și specialiștii, potrivit BBC.

Bilanțul victimelor uraganului Ian a crescut la aproape 100 de morți în Florida, în timp ce personalul de salvare continuă să caute supraviețuitori. Mai mult de jumătate dintre decesele înregistrate se află în comitatul Lee, unde Ian a atins pământul ca uragan de categoria 4, potrivit Agerpres.

54 de decese au fost raportate în comitatul Lee, care include Fort Myers, Sanibel și Pine Island, a declarat șeriful Carmine Marceno în cadrul unei conferințe de presă. Marceno a mai spus că accesul în zona plajei din Fort Myers a fost restricționat pentru a permite autorităților să investigheze decesele. El a adăugat că au fost efectuate mai multe arestări după ce au fost raportate jafuri.

Oficialii din statul american au fost atacați, deoarece criticii susțin că locuitorii din unele zone afectate nu au fost avertizați cu suficient timp înainte de a fi evacuați.

Potrivit CBS, bilanțul uraganului în Florida a urcat luni seară la cel puțin 99 de morți. Alte patru decese au fost confirmate în Carolina de Nord. Cifrele nu sunt finale deoarece medicul legist atribuie uraganul drept cauză a decesului doar după ce efectuează o autopsie.

Bilanțul morților prezentat de oficialii din Florida nu include cel puțin 16 migranți cubanezi care sunt în continuare dispăruți după ce ambarcațiunea lor s-a răsturnat în largul coastelor statului în timpul uraganului. Dintre cele 27 de persoane aflate la bord, nouă au fost salvate de Paza de Coastă americană, iar două au reușit să înoate până la țărm. Alte două cadavre au fost recuperate. Paza de Coastă a suspendat căutările celor dispăruți.

Aproximativ 451.000 de locuințe și întreprinderi au rămas fără curent electric în tot statul în timpul furtunii violente, potrivit datelor de pe poweroutage.us.

În timp ce oficialii încă evaluează pagubele provocate de uragan în tot statul, experții au avertizat că, în cele din urmă, costul economic ar putea ajunge la zeci de miliarde de dolari. Până în prezent, asigurătorii vorbesc despre aproximativ 1,44 miliarde de dolari în despăgubiri preliminare. O prognoză preliminară a firmei de date Enki Research, publicată la 1 octombrie, a estimat că pagubele totale se vor ridica la cel puțin 66 de miliarde de dolari și la cel mult 75 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.