Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bill Clinton a fost decorat în Kosovo pentru sprijinul pe care l-a acordat fostei provincii sârbe

Bill Clinton

Autoritățile din Kosovo l-au decorat marți pe fostul președinte american Bill Clinton cu „Ordinul Libertății”, în semn de recunoștință pentru sprijinul pe care l-a acordat cauzei independenței fostei provincii sârbe, potrivit France 24 potrivit mediafax.

Clinton a primit decorația în cadrul unui eveniment organizat cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la incheierea bombardamentelor NATO din fosta Iugoslavie.

Bill Clinton era președintele Statelor Unite în timpul intervenției NATO din fosta Iugoslavie, în urma căreia forțele sârbe au fost învinse în Kosovo. Clinton a fost decorat marți de către președintele Hashim Thaci. „Niciun premiu nu este o răsplată suficientă, cea mai înaltă decorație pe care o puteți primi este însăși libertatea Kosovo”, i-a spus acesta lui Clinton. În replică, fostul lider de la Casa Albă a declarat că va fi „întotdeauna mândru” de contribuția pe care a avut-o în lupta pentru eliberarea Kosovo.

„S-a întâmplat să fiu președintele Statelor Unite atunci când ați avut nevoie ca cineva să fie alături de voi în lupta împotriva epurărilor etnice și împotriva uciderii civililor nevinovați”, a spus Bill Clinton, care a adăugat că în pofida neînțelegerilor la nivel politic din Statele Unite, independența Kosovo este un subiect cu care toată lumea este de acord.

Clinton urmează să susțină miercuri un discurs la Priștina pentru a marca ceremonia aniversară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.