DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Lista de lecturi recomandată de Bill Gates: Include cartea lui Barak Obama

Amazon
Bill Gates

Lista anuală de lectură de vară a lui Bill Gates are o temă pentru 2021: „relația complicată dintre umanitate și natură”, scrie el într-o postare pe blogul său unde recomandă 5 cărți.

Iată cele cinci cărți pe care le recomandă Gates pentru lectura de vară, transmite bani.md.

1. „Under a White Sky: The Nature of the Future” („Sub un cer alb: Natura viitorului”), de Elizabeth Kolbert

Autoarea Elizabeth Kolbert este scriitorul câștigător al Premiului Pulitzer la The New Yorker și aceasta este a treia ei carte după Field Notes from a Catastrophe: Man, Nature, and Climate Change și The Sixth Extinction. Cu această carte, Kolbert analizează dacă inovațiile umane pot fi salvarea planetei pe care au deteriorat-o.

Kolbert analizează probleme precum salvarea recifelor de corali, editarea genelor și geoinginerie, care implică modificări temporare ale atmosferei sau oceanelor pentru a controla temperatura pământului.

„Mă bucur că scriitori deștepți precum Elizabeth ne amintesc de riscurile încercării de a interveni în natură. Dar mi-aș dori să fi explorat și dacă merită asumate riscurile sau care ar putea fi alternativele ”, scrie Gates în recenzia sa despre carte.

Dar Gates spune că este probabil „mai mult un optimist” decât Kolbert.

„Nu cred că este inevitabil ca oamenii să continue să degradeze mediul înconjurător pentru totdeauna. Pe măsură ce nivelul de trai crește, creșterea populației se reduce, iar oamenii încep să aloce resurse pentru conservarea și curățarea mediului ”, scrie Gates. „De asemenea, dezvoltăm noi modalități de a înțelege impactul pe care îl avem asupra naturii – inclusiv modele computerizate care pot prezice modul în care populațiile de țânțari vor răspunde la diferite încercări de a le ucide”.

Foto: Amazon.com

2. „A promise Land” (Pământul Făgăduinței), de Barack Obama

Gates admiră memoriile fostului președinte Barack Obama pentru îndemânare și vulnerabilitate.

„Trebuie să fii o persoană destul de conștientă de sine pentru a scrie o autobiografie sinceră – lucru pentru care politicienii nu sunt tocmai cunoscuți. Din fericire, președintele Obama nu este ca majoritatea politicienilor ”, scrie Gates în recenzia sa.

„A promise Land este o carte revigorantă și onestă. El nu încearcă să se vândă sau să susțină că nu a făcut greșeli. Este o lectură grozavă, indiferent de politica dvs.”

Volumul trece prin viața lui Obama prin operațiunea din 2011 care a ucis-o pe Osama bin Laden. Va apărea și volumul doi.

Foto: Amazon.com

3. „Lights Out: Pride, Delusion, and the Fall of General Electric”, de Thomas Gryta și Ted Mann

Volumul aduce în prim-plan căderea din grație a General Electric (GE), așa cum au scris reporterii de pe Wall Street Journal Thomas Gryta și Ted Mann.

„Unul dintre cele mai mari puncte forte ale GE a fost, de fapt, unul dintre cele mai mari puncte slabe ale sale. Timp de mulți ani, investitorii au iubit acțiunile GE, deoarece echipa de conducere GE și-a făcut mereu bine numărul. Adică firma a produs câștiguri pe acțiune cel puțin la fel de mare pe cât au prezis analiștii de pe Wall Street”, scrie Gates, potrivit CNBC.

Foto: Amazon.com

4. „The Overstory”, de Richard Powers

„Overstory”, care a câștigat Premiul Pulitzer 2019 în ficțiune, fiind o odă adusă copacilor, prin intermediul a nouă povești ale unor personaje cu vieți sunt într-un fel sau altul afectate de acești arbori.

„Cartea m-a făcut să vreau să aflu mai multe despre copaci. Nu aveți nevoie de cunoștințe speciale pentru a urmări povestea, pe mine unul m-a făcut foarte curios în legătură cu acest subiect. Există o anumită eleganță a modului în care arborii se încadrează în ecosistemele lor. Este uimitor că trăiesc atât de mult timp – cel mai bătrân copac din lume are peste 4.800 de ani!”, scrie Gates în recenzia sa.

Foto: Amazon.com

5. „An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives”, de Matt Richtel

Scrisă de jurnalistul de la New York Times, câștigător al Premiului Pulitzer, Matt Richtel, „An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives”, este o carte despre sistemul imunitar uman. A fost scrisă și publicată înainte de pandemia de coronavirus, dar oferă un context bun pentru înțelegerea acesteia, spune Gates.

Richtel aduce în prim-plan povestea sistemului imunitar prin „viețile a patru persoane reale ale căror provocări de sănătate ilustrează caracteristicile și erorile sistemului imunitar”, scrie Bill Gates, în recenzia sa.

Foto: Amazon.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.