Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Billie Jean King Cup - Horia Tecău: Situaţia e specială, dar cred în echipă şi vreau să realizăm surpriza

horia tecau

Căpitanul naţionalei de tenis a României, Horia Tecău, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Radom, că situaţia la lot a fost una specială, cu multe jucătoare indisponibile, dar a precizat că el crede în continuare în echipă de la care aşteaptă să realizeze surpriza în meciul cu Polonia din calificările Billie Jean King Cup 2022 (15-16 aprilie), anunță agerpres.

"Este o provocare, o situaţie specială. Din păcate pentru noi au fost câteva cazuri de accidentări şi alte probleme, dar nu mă concentrez pe aceste lucruri acum. Echipa este aici (n.r. - în Polonia), am început să ne pregătim şi nu ne gândim decât la meci. Am încercat să gestionez fiecare moment când a apărut şi să întregesc echipa cum a apărut oportunitatea. Situaţiile acestea prezintă nişte oportunităţi să se întâmple alte lucruri. Mă bucur că suntem aici, că ne pregătim bine şi aştept să am o experienţă plăcută în week-end. Sportul m-a învăţat să cred în mine până la final. Cred în echipă şi ne vom lupta pentru şansa noastră. Nu are rost să vorbesc despre procentaje şi şanse, vreau să realizăm surpriza. Fetele sunt motivate să facă meciuri bune", a afirmat el.

Aflat la debutul în postura de căpitan al României, Tecău a menţionat că învaţă să îndeplinească acest rol cât mai bine.

"Nu pot să spun ce aşteptări aveam. Sunt pentru prima oară în acest rol şi învăţ cum este să fii căpitan. Situaţia prezentă, uşor specială, ne face să ne pregătim mai bine pentru acest meci. Şi oricine va intra în teren va reprezenta România cu o atitudine de învingător şi cu mândrie. Ne bucurăm că avem condiţii minunate aici ca să ne pregătim. În acest moment concentrarea este doar pe aceste ultime zile de pregătiri", a precizat el.

Căpitanul nejucător Horia Tecău s-a confruntat cu mari probleme de lot înaintea partidei cu Polonia, ultima oară în cursul zilei de marţi, când Monica Niculescu a fost depistată pozitiv la virusul Covid-19. Niculescu este a treia jucătoare română care declară forfait pentru acest meci din cauza Covid-19, după Raluca Olaru şi Gabriela Ruse. Simona Halep şi Jaqueline Cristian nu pot participa nici ele, fiind accidentate.

În aceste condiţii componenţa echipei României pentru meciul cu Polonia este următoarea: Irina Begu (31 ani, 63 WTA la simplu, 48 WTA la dublu), Mihaela Buzărnescu (33 ani, 123 WTA la simplu, 252 WTA la dublu), Andreea Prisăcariu (22 ani, 324 WTA la simplu, 200 WTA la dublu) şi Andreea Mitu (30 ani, 597 WTA la simplu, 103 WTA la dublu).

Din lotul Poloniei fac parte Iga Swiatek (20 ani), liderul circuitului feminin mondial la simplu (49 WTA la dublu), Magda Linette (30 ani, 58 WTA la simplu, 26 WTA la dublu), Magdalena Frech (24 ani, 87 WTA la simplu, 179 WTA la dublu), Maja Chwalinska (20 ani, 265 WTA la simplu, 282 WTA la dublu) şi Alicja Rosolska (26 ani, 59 WTA la dublu). Meciul este programat la Radom, pe 15 şi 16 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.