Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Binali Yildirim, un apropiat al lui Erdogan, desemnat candidatul unic la conducerea AKP şi Guvern

turgutlutivi.com
Binali Yildirim

Binali Yildirim, actual ministru al transporturilor şi un apropiat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a fost desemnat candidat unic la conducerea Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP, islamo-conservator), la guvernare în Turcia, şi la postul de prim-ministru, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al AKP, Omer Celik, transmit AFP şi Reuters. 

Binali Yildirim îi va lua locul lui Ahmet Davutoglu, care şi-a anunţat pe 4 mai retragerea de la conducerea AKP şi, implicit, a guvernului, după ce în spaţiul public au apărut informaţii despre o ruptură cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan. 

Yildirim - un aliat apropiat al lui Erdogan de peste două decenii - va fi singurul candidat la şefia AKP la congresul extraordinar ce va avea loc duminică, 22 mai, a precizat purtătorul de cuvânt într-o conferinţă de presă, după o reuniune a conducerii executive a partidului. 

Ulterior, preşedintele Erdogan, care este şi fondatorul AKP, urmează să-i încredinţeze misiunea de a forma un nou guvern. 

Binali Yildirim, în vârstă de 60 de ani, ales parlamentar la Izmir, în vestul Turciei, a absolvit Universitatea Tehnică din Istanbul, cu o licenţă în ştiinţe maritime. Este membru al AKP de la înfiinţarea acestuia şi a deţinut, timp de 13 ani, mai multe mandate de ministru al transporturilor. 

Desemnarea noului prim-ministru turc survine pe fondul tentativelor preşedintelui Erdogan, acuzat de derivă autoritară, de a-şi consolida puterea. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.