Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Binance a închis conturile de criptomonede ale rudelor înalților oficiali de la Kremlin

binance.com
binance criptomonede

Bursa de criptomonede Binance adoptă mai multe măsuri pentru a împiedica guvernul rus să atenueze impactul sancțiunilor prin utilizarea criptomonedelor, conform cointelegraph.com.

Binance a închis mai multe conturi ce aveau legătură cu rudele unor înalți oficiali ai Kremlinului în ultimele două luni de când Rusia a început acțiunile militare în Ucraina , a informat joi Bloomberg .

Potrivit raportului, printre persoanele afectate se numără Elizaveta Peskova, fiica purtătorului de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, și Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului de externe Serghei Lavrov. Binance a spus că l-a blocat și pe Kirill Malofeyev, fiul lui Konstantin Malofeyev, un oligarh rus care a fost acuzat anterior de încălcarea sancțiunilor din Statele Unite.

„Mândru că fac parte din această echipă care face o diferență reală”, a scris noul director global al sancțiunilor Binance, Chagri Poyraz, pe pagina sa de LinkedIn despre cele mai recente măsuri ale Binance.

Poyraz a spus că Binance a blocat-o pe Peskova pe 3 martie, când a încercat să folosească schimbul printr-un brokeraj terță parte. Ea a fost apoi sancționată de Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite pe 11 martie, ca parte a sancțiunilor împotriva „elitelor, liderilor, oligarhilor și familiei de la Kremlin pentru că au permis războiul lui Putin împotriva Ucrainei”.

Peskova și-a exprimat ulterior indignarea față de sancțiunile occidentale, declarând că astfel de acțiuni sunt „total nedrepte și nefondate”. „Am fost foarte surprinsă pentru că este ciudat să introduci sancțiuni pe cineva care are 24 de ani și nu are nimic de-a face cu situația”, a spus ea. Ultima postare pe Instagram a lui Peskova din 12 martie spune un cuvânt: „Pace”.

Potrivit lui Poyraz, Binance continuă să își monitorizeze platforma pentru mai multe persoane asociate cu persoane sancționate care ar putea folosi serviciile sale.

„Ceea ce este diferit este că operațiunile noastre de verificare a conformității sunt „proactive”, având ca scop detectarea și descurajarea riscului de infracțiuni financiare înainte de orice acțiune de reglementare sau juridică împotriva acestor persoane sau entități”, a spus el.

Pe 21 aprilie, Binance a adoptat un set de restricții pentru cetățenii ruși sau rezidenții din Rusia, limitând tranzacționarea pe conturi care dețin mai mult de 10.000 de euro sau 10.800 de dolari. CEO-ul Binance, Changpeng Zhao , a declarat anterior că Binance se va conforma sancțiunilor, dar nu va „îngheța unilateral milioane de conturi de utilizatori nevinovați” din cauza sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Pe lângă întărirea dorinței Binance de a respecta sancțiunile, cel mai recent raport sugerează, de asemenea, că membrii familiei marilor oficiali ruși sunt foarte legați de criptomonede precum Bitcoin ( BTC ). Acest lucru vine în ciuda ostilității Băncii Rusiei față de Bitcoin și a refuzului de a saluta investițiile cripto în țară.

De asemenea, merită remarcat faptul că unor oficiali ruși, precum și soților și copiilor lor, li se interzice deloc să investească în cripto , în conformitate cu propriile legi ale Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.