Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Binance caută să aducă pe piață monede stabile! 'Să ne diversificăm și să vedem'

bm.ge
binance Changpeng Zhao

CEO-ul Binance, Changpeng „CZ” Zhao, caută să aducă pe piață monede stabile algoritmice mai mici, în încercarea de a oferi investitorilor alte opțiuni decât giganții actuali ai monedelor stabile la nivel mondial, conform cointelegraph.com.

Changpeng Zhao a citat riscurile asociate cu monedele stabile mari, cum ar fi Tether și Binance USD, spunând că, în timp ce Tether este de departe cea mai mare monedă stabilă după capitalizarea pieței, el rămâne precaut la activ din cauza lipsei sale de transparență:

Eu personal nu am văzut niciun raport de audit al USDT. Nu cred că majoritatea oamenilor cu care am vorbit nu au văzut asta. Deci este un fel de cutie neagră pentru că pur și simplu nu știm.”

Chiar și monedele stabile presupus bine reglementate și complet auditate, cum ar fi Binance USD, vin cu propriul set de riscuri imprevizibile, a adăugat el.

Pe 13 februarie, platforma de infrastructură blockchain Paxos Trust Company și -a încheiat parteneriatul cu Binance și a încetat să mai producă monede stabile BUSD, în urma unui ordin din partea Departamentului de Servicii Financiare din New York.

Binance caută să aducă pe piață monede stabile!

Ar trebui să lucrăm cu cât mai multe monede stabile posibil. Nu ar trebui să avem un singur pariu”, a spus el, subliniind că autoritatea de reglementare a decis să închidă BUSD, în ciuda faptului că a fost complet auditat.

Ca urmare a riscurilor de reglementare și de transparență, CZ a dezvăluit că Binance lucrează la stablecoins algoritmice, precum și la diversificarea parteneriatelor sale stablecoin pentru a distribui riscul potențial.

De fapt avem o echipă mică care lucrează la monede stabile algo în diferite locuri, care nu sunt la scară mare, dar sunt foarte relevante la nivel local în acele locuri”, a spus el, adăugând:

Așa că abordarea noastră este, știți, având în vedere că totul are un anumit risc, să ne diversificăm și să vedem care dintre ele crește.”

Cointelegraph a contactat Binance pentru comentarii suplimentare, dar a primit un răspuns până la data publicării.

Binance continuă să fie subiectul incertitudinii de reglementare. Pe 28 iulie, CZ a cerut respingerea unui proces de 1 miliard de dolari intentat împotriva lui și a lui Binance de către Commodities Futures Trading Commission, acuzând autoritatea de reglementare că își „depășește” jurisdicția.

Pe 5 iunie, Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA a intentat un proces împotriva Binance, CZ și a altor entități afiliate , susținând că au fost implicați în vânzarea de valori mobiliare neînregistrate, fraudă și conflicte de interese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.