Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Binomul SRI-DNA a pus noua conducere a PSD'

Congresul PSD s-a încheiat așa cum și începuse. Se știa dinainte discursul marelui șef, ce va să condamne și cum să reacționeze sala și mai ales ce listuă își dorește șeful în a-i fi remisă la finalul congresului. A primit tot ce și-a dorit... mai puțin ”excesele” lui Ion Iliescu și Mihai Sturzu, cel din urmă urmând ca în curând să își vadă de treabă în afara partidului.

O abordare interesantă are însă Ion Cristoiu. Într-un editorial pentru evz.ro el susține că de fapt frica psd-iștior de SRI-DNA l-au impus pe Dragnea în fruntea PSD (și de aici și liniștea mormantală de la congres), dar și bună-voința spre slugărnicie arătată de noul șef celor două instituții care acționează în tandem. Iată demonstrația jurnalistului:

”S-a încheiat Congresul Extraordinar al PSD, congres ce ar putea fi denumit Triumful lui Liviu Dragnea. Nu numai că Liviu Dragnea a fost validat ca președinte ales prin scrutinul intern (deși Congresul, teoretic, putea să nu valideze, totuși a făcut-o!), dar, mai mult, conducerea partidului a fost aleasă în structura și componența dorite de Liviu Dragnea.

Toate partidele din România suferă de un deficit însemnat de democrație cînd vine vorba de luarea deciziilor și de alegerea șefilor.

Altfel spus, în toate partidele românești postdecembriste, procesul alegerii, în alte locuri din lume, definit prin competiții între platforme și persoane, se reduce la vopsirea în culori țipătoare, de paparudă, a deciziilor luate de cîțiva prin boscheți.

În cazul lui Liviu Dragnea, decizia de parvenire a acestuia în postura de președinte absolut al PSD a fost luată la ședința Comitetului Executiv Național din 22 iulie 2015 prin încălcarea gravă a Statutului (Liviu Dragnea era simplu membru PSD, BPN de luni nu anunțase depunerea candidaturilor, deoarece se presupunea că interimar va fi unul dintre vicepreședinți sau mai precis președinta Consiliului Național, Rovana Plumb), printr-o intrigă tipică acestui partid învățat încă de pe vremea activistului Ion Iliescu să-și rezolve disputele prin lucrături de pe culoar.

La această ședință, care a beneficiat și de moaștele umblătoare ale lui Ion Iliescu, venite direct din Mausoleul lui Lenin de la Moscova, s-a decis practic trecerea deplinei puteri PSD în mîinile lui Liviu Dragnea.

Un lider PSD a cutezat să declare în public că Ședința CExN stă sub semnul Operațiunii SRI.

Nu l-a luat nimeni în seamă.

Și într-un fel explicabil.

Liderii PSD sînt convinși că arestările din rîndurile lor au drept cauză o Operațiune de proporții a Binomului SRI-DNA, Noua Securitate.

Avertizarea lansată de unul dintre ei i-a făcut să-l voteze cu și mai mult sîrg pe Liviu Dragnea.

Au socotit (prostește, după opinia mea) că astfel vor scăpa de  acțiunile Binomului.

Evenimentele ulterioare au părut să le confirme bănuielile că Liviu Dragnea e produsul unei Operațiuni a Binomului SRI-DNA.

Au fost mai întîi ligușelile jegoase ale lui Liviu Dragnea înălțate celui bănuit de Multi-Baronul de Teleorman că ar fi Șeful Sistemului: Klaus Iohannis.

Au venit mai apoi declarațiile lui Liviu Dragnea despre o așa zisă Reformă prin care trebuie să treacă PSD sub conducerea sa.

Liviu Dragnea nu făcea altceva decît să repete papagalicește teoriile lui Vasile Dâncu, acest Marx-Engels-Lenin al SRI, impus de Binom lui Liviu Dragnea pe post de autorul Sfintei Scripturi în viziunea sergenților majori mesianici.

Semnificativ pentru aceste teorii rămîne afirmația publică a lui Vasile Dâncu potrivit căreia"pentru reforma partidelor””DNA a făcut mai mult decât au făcut partidele pentru ele însele".

Semnul clar că Liviu Dragnea execută ordinele Binomului SRI-DNA a fost dat de susținerea de către președintele ales a lui Valeriu Zgonea ca președinte executiv, practic al doilea om în PSD.

Despre Valeriu Zgonea, un personaj pe care-l consider, spre deosebire de mulți jurnaliști, mult mai abil decît pare, am scris în mai multe rînduri că e prin tot ce face omul Binomului.

Mai mult ca sigur inițial Valeriu Zgonea a fost varianta de președinte al PSD. Asta și explică precipitarea lui Valeriu Zgonea de a se da, într-un interviu acordat AP, un fel de Monica Macovei al PSD. Probabil că rezistența activului PSD se anunța destul de mare, astfel încît s-a apelat la varianta cu Liviu Dragnea președinte (pînă la condamnare?!) și Valeriu Zgonea al doilea om, practic dublura lui Liviu Dragnea.

Așa cum am mai scris, în hotarele dialogului cu Victor Ponta din 5 octombrie 2015 de la B1tv, am abordat ceea ce eu am crezut a fi bătălia pentru șefii în PSD după scrutinul intern care a decis președintele Partidului. Gîndeam: Liviu Dragnea a fost ales prin scrutin intern, Congresului nu-i rămîne decît să-l valideze aplaudînd și chiuind, dar liderii PSD ar putea să-și spună cuvîntul în alegerea echipei de conducere. Eram convins de asta atît de tare încît, cînd Marian Oprișan a anunțat tot într-o intervenție la B1tv, duminică, 11 octombrie 2015, că va propune CExN de a doua zi înființarea a patru posturi de prim-vicepreședinți pentru a constitui o conducere operativă, am tresărit, zicîndu-mi că baronii PSD nu s-au lăsat, se bat pentru a nu-i da lui Liviu Dragnea puterea deplină.

M-am înșelat.

CExN nu numai că a respins propunerea lui Marian Oprișan, dar, mai mult, a acceptat o structură de conducere menită a-l face pe Liviu Dragnea un fel de Nicolae Ceaușescu al PSD. Congresul n-a adus nici o surpriză în acest sens. Tot ce a vrut Liviu Dragnea i s-a dat!

Inclusiv alegerea lui Valeriu Zgonea ca președinte executiv.

Am avut ceva procese la viața mea. Chiar și atunci cînd aveam convingerea că dreptatea e de partea mea, am văzut în proces o loterie. Dacă judecătoarea s-a uitat dimineață în oglindă și a constat că îmbătrînește, în timp ce lui bărbatu-său îi dă tîrcoale o curviştină mai tînără? Va veni la proces furioasă pe lume și viață și, evident, pe mine, unul dintre cei cărora ea avea ciocănelul de a le decide sentința.

Și într-adevăr, procesele au fost pentru mine o loterie. E drept de pe urma acestei loterii, am fost obligat să plătesc sume mari daune morale unor nemernici, chitiți să ia ceva parale pe de a moaca. În cazul lui Liviu Drangnea, loteria poate însemna condamnare cu executare.

Cum ar suna condamnarea cu executare a președintelui absolut al Partidului de Guvernămînt?! Se duce Liviu Dragnea la poliție direct de la sediul PSD urmărit de fătucele însetate de sînge mediatic? Dar PSD, PSD ce face? Își imaginează cineva că mai are vreo șansă să rămînă la guvernare după o asemenea lovitură? Nu cred. Cum nu cred că-și imaginează cineva posibilitatea de a mai cîștiga alegerile. Să ne lămurim. Victor Ponta abia a fost trimis în judecată. Oricît de tare ar iuți procesul Noua Securitate, pînă la sentință va mai dura. Rovana Plumb, contracandidat la șefia PSD, n-a fost luată în vizor de Binomul SRI-DNA. Admițînd că după alegere, Binomul s-ar fi năpustit asupra ei, tot ar mai fi durat un an pînă la o sentință definitivă. În cazul lui Liviu Dragnea, lucrurile stau net diferit.

Nimeni n-a ridicat de la tribună sau măcar într-o intervenție la tv marea problemă a PSD:

Dependența lui Liviu Dragnea și a PSD de Binomul SRI-DNA.

De ce s-au predat PSD-știi lui Liviu Dragnea, deși știu că acesta e la mîna Binomului SRI-DNA?

Cum de ce?

Tocmai pentru că știu asta!

Supuși bombardamentelor strategice ale Binomului (arestările în ultimii ani au vizat aproape în exclusivitate PSD, PNL, aripa PDL, mai ales, deși implicată în jafuri mai mari decît șterpelelile PSD, fiind protejată de Binom), liderii PSD sînt convinși că, jucînd după cum le zdrăngăne la  scripcă sergenții majori mesianici vor scăpa de arestări.

O, sancta simplicitas! cum a exclamat în 1415 pe rug Jan Hus înainte de a-și da duhul.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.