Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biroul de Etică din SUA recomandă o ANCHETĂ la Casa Albă

Biroul pentru Etică Guvernamentală (OGE) din SUA a trimis o scrisoare administraţiei de la Casa Albă în care recomandă desfăşurarea unei anchete în legătură cu comentariile prin care Kellyanne Conway, consilieră apropiată a preşedintelui american Donald Trump, a făcut reclamă gamei de produse a fiicei acestuia, Ivanka Trump, transmite miercuri DPA, conform agerpres.

"Mergeţi să cumpăraţi produsele Ivankăi... O să merg şi eu să-mi iau câte ceva azi", a spus Conway la televiziunea Fox News, într-un interviu acordat chiar din interiorul Casei Albe.

Citeşte şi: O femeie a fost arestată, bănuită de ASASINAREA fratelui lui Kim Jong Un - FOTO

Doi membri ai Congresului s-au adresat imediat OGE, un organism independent, pentru a analiza dacă gestul încalcă norme de etică.

'În circumstanţele date, există un motiv puternic de a crede că dna Conway a încălcat standardele de conduită şi că o acţiune disciplinară este justificată', se menţionează în scrisoarea adresată consilierului Stefan Passantino de la Casa Albă şi semnată de Walter Schaub, director al OGE.

Gestul consilierei a fost criticat de membri din Congres ai Partidului Republican, printre care Jason Chaffetz, preşedintele comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanţilor, care a declarat că reclama a fost "clar dincolo de limită, inacceptabilă".

Declaraţia consilierei a venit după ce lanţul de magazine Nordstrom a retras produsele marca Ivanka Trump. Pe lângă faptul că a îndemnat femeile să cumpere aceste produse, Conway a adăugat: 'O să fac o reclamă gratuită aici'.

Citeşte şi: INCENDIU de proporţii într-un spital din Germania. O persoană a murit şi şapte au fost GRAV rănite

Secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, a răspuns, la întrebările ulterioare ale presei despre gestul consilierei, că aceasta "a fost consiliată în legătură cu subiectul".

Kellyanne Conway (50 de ani) a declarat că i-a prezentat scuze lui Trump pentru declaraţiile făcute şi că a primit sprijinul acestuia.

Linia de modă lansată de Ivanka Trump - ce include încălţăminte, genţi şi bijuterii - poartă în continuare numele fiicei preşedintelui, deşi Casa Albă a anunţat că Ivanka nu mai conduce în mod direct compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.