Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biroul Electoral Central a respins contestaţia formulată de partidul Împreună pentru Moldova

stiripesurse.ro
BEC

Biroul Electoral Central a respins, în şedinţa de duminică, contestaţia formulată de partidul Împreună pentru Moldova la decizia referitoare la înregistrarea siglei. De asemenea, au fost respinse cererile de înregistrare a semnelor electorale depuse de Mişcarea Patrioţilor Români, Partidul Pentru Odorheiu Secuiesc şi Alianţa electorală România Socialistă, potrivit news.ro.

BEC reunit, dumincă, a luat în discuţie contestaţia formulată de partidul Împreună pentru Moldova la decizia de respingere a înregistrării.

BEC a respins contstaţia ca fiind neîntemeiată, având în vedere că Legea 115/ 2015 nu prevede o cale de atac împotriva hotărârilor referitoare la respingerea cererilor de înregistrare a semnelor electorale.

De asemenea, prin decizii anterioare, BEC a respins înregistrarea semnelor electorale ale Mişcării Patrioţilor Români, Partidului Pentru Odorheiu Secuiesc şi Alianţei electorală România Socialistă.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

În ceea ce priveşte Mişcarea Patrioţilor Români, BEC precizează că nu face parte dintr-o categorie prevăzută de Legea 115/ 2015 pentru care se poate face înregistrarea semnelor electorale.

Partidul Pentru Odorheiu Secuiesc nu apare în Registruol partidelor, neexistând o hotărâre definitivă de înregistrare a formaţiui politice, iar Alianţa electorală România Socialistă a propus ca siglă un însemn naţional.

Anterior, Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererile de înregistrare a semnelor electorale ale candiaţilor independenţi Nicuşor Dan, Dan Cristian Popescu, Lucian Tiberiu Bodea şi Gheorghe Man. De asemenea, au fost respinse şi cererile depuse în afara termenului legal de către Partidul Noua Românie şi Împreună pentru Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.