Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biroul Electoral Central, ultimatum pentru BEM: Situaţiile de la Sectorul 1 şi Sectorul 5 trebuie rezolvate urgent

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

Biroul Electoral Central a decis, în şedinţa de sâmbătă, 3 octombrie, să acorde Biroului Electoral Municipal termen până duminică, 4 octombrie, la ora 15.00, pentru a se tranşa situaţiile de la Sectorul 1 şi Sectorul 5.

"Vă aducem la cunoştinţă că, în vederea Indeplinirii atribuţiei prevăzute de art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în şedinţa Biroului Electoral Central din data de 3 octombrie 2020, s-a dispus în sarcina Biroului Electoral de Circumscrip(ie a Municipiului Bucureşti, măsura îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin potrivit art. 27 lit. i) şi art. 32 lit e) din Legea nr. 115/2015 cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea prevederilor Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 98/15.09.2020 conform precizărilor din cuprinsul Circularei nr. 3205/01.10.2020, până la data de 4 octombrie 2020, orele 15.00.

Precizăm că, potrivit art. 25 alin. (3) din Legea nr. 115/2015, în realizarea atribuţiilor ce revin birourilor electorale, membrii acestora exercită o funcţie ce implică autoritatea de stat. Exercitarea corectă şi imparţială a acestei funcţii este obligatorie", se arată în adresa nr. 3386 din 3 octombrie 2020.

Amintim că, iniţial, Biroul Electoral al Sectorului 5 decisese renumărarea voturilor în câteva secţii de votare, potrivit anunţului candidatului PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu. De asemenea, PSD depusese o solicitare de renumărare a voturilor la Sectorul 1. Social-democraţii au avut şi o cerere de anulare a alegerilor în Sectorul 1. BEC a respins joi solicitarea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1.

Preşedintele BEM a solicitat joi o dezlegare de la BEC după ce "o majoritate conjucturală" din BES5 a aprobat renumărarea voturilor în sector, deşi legea nu prevede această posibilitate decât în anumite condiţii, care nu erau îndeplinite. BEC a răspuns printr-o interpretare care ducea la blocarea renumărării, însă decizia aparţinea tot BEM, astfel că în şedinţa de vineri a BEM s-a lăsat cu scandal. Preşedintele BEM i-a ameninţat pe reprezentanţii partidelor că ar putea răspunde penal dacă votează altfel decât a recomandat BEC, iar până la urmă solicitarea de renumărare a fost declinată din nou la BEC.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.