Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Birourile permanente au decis să organizeze o şedinţă solemnă pe 27 martie dedicată împliniri a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Parlamentul se va reuni în şedinţă solemnă pe data de 27 martie cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, au decis marţi Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. "Am aprobat memorandumul referitor la desfăşurarea şedinţei solemne a celor două Camere din 27 martie, care va marca 100 de ani de la alipirea Basarabiei la România", a anunţat, la finalul şedinţei, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, conform Agerpres.

Potrivit documentului, în cadrul şedinţei solemne va fi dezbătută şi adoptată "Declaraţia solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918", prin care se vor reflecta unitatea poporului şi a limbii române, rolul avut de înaintaşii politici şi drumul ce trebuie să fie urmat de oamenii politici de astăzi, precum şi dorinţa de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în UE.

Vor adresa alocuţiuni preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, reprezentanţii grupurilor parlamentare, precum şi invitaţii de onoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.