Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Birourile regionale ale organizaţiei lui Navalnîi, pe lista organizaţiilor 'extremiste' (oficial)

dailymail.co.uk
Aleksei Navalnii

Reţeaua de birouri regionale a organizaţiei anticorupţie a opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi a fost adăugată pe lista organizaţiilor 'extremiste şi teroriste', transmite vineri AFP, citând un anunţ al serviciului rus de informaţii financiare, Rosfinmonitoring, potrivit Agerpres.

Acesta precizează, într-un comunicat, că a actualizat 'lista de organizaţii şi de persoane' participante 'la activităţi extremiste sau teroriste', printre care apar de acum şi birourile regionale ale organizaţiei lui Aleksei Navalnîi.

Lista cuprinde sute de nume de organizaţii şi de personalităţi ruse şi străine, inclusiv grupările jihadiste Al-Qaida şi Stat Islamic. Ea se bazează pe o lege 'împotriva spălării de bani obţinuţi ilegal şi a finanţării terorismului'.

Citește și: BREAKING SURSE Începe PELERINAJUL în JUSTIȚIE pentru fostul ministru Bodog

Anunţul intervine în timp ce justiţia rusă examinează o cerere a parchetului ca reţeaua de birouri regionale şi Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) ale lui Navalnîi să fie recunoscute ca 'extremiste'.

Rosfinmonitoring nu a precizat dacă includerea pe listă are legătură cu procesul în curs. Dacă solicitarea parchetului va fi acceptată, activităţile organizaţiilor opozantului Kremlinului vor fi interzise, iar membrii sau simpatizanţii lor ar risca pedepse grele de închisoare.

În faţa acestei ameninţări, cele 37 birouri regionale şi-au anunţat joi autodizolvarea.

Un tribunal din Moscova le interzisese deja practic orice activitate, precum publicarea de conţinuturi pe internet, organizarea de manifestaţii şi participarea la alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.