Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biscuiții Ulker scoși la vânzare cu tot cu fabrică

biscuiti cereale

După mai mulţi ani de expansiune globală, Yildiz Holding AS, gigantul alimentar turc care produce biscuiţii Ulker şi ciocolata Godiva, a decis să urgenteze procesul de vânzare de active, pentru a se putea concentra pe activităţile de bază şi a putea să susţină acordul de refinanţare a datoriilor, convenit cu băncile anul trecut, transmite Bloomberg, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Yildiz Holding intenţionează să caute parteneri la mai multe divizii, inclusiv la operaţiunile Godiva din Japonia şi alte pieţe din Asia, dar şi să vândă o parte din activele care nu au de a face cu operaţiunile sale de bază, precum cele din minerit sau producţia de cărămizi. Obiectivul central al Yildiz este să devină unul dintre cei mai mari furnizori de snacks şi ciocolată pe pieţele sale de bază, a declarat directorul global de strategie de la Yildiz Holding, Nurtac Ziyal Afridi.

În ultimul deceniu, Yildiz Holding a preluat o serie de companii, precum Godiva, United Biscuits Holdings Plc şi Candy Co., în cadrul unui proces de expansiune care a făcut din Yildiz cel mai mare investitor internaţional din Turcia. Însă, sutele de împrumuturi pe care Yildiz şi le-a asumat pentru a sprijini această creştere au fost restructurate anul trecut, în urma unui acord în valoare de 6,5 miliarde dolari cu mai multe bănci.

"Vrem să vindem activele noastre care sunt în afara zonei noastre globale de afaceri. Veniturile de pe urma vânzărilor de participaţii la activele din Asia vor merge spre rambursarea datoriilor Yildiz Holding şi ar ajuta de asemenea expansiunea Godiva pe alte pieţe", a spus Nurtac Ziyal Afridi.

Yildiz Holding a angajat Morgan Stanley pentru a intermedia vânarea unei participaţii la operaţiunile Godiva din Japonia. Potrivit surselor din apropierea acestui proces, această vânzare ar putea genera o sumă de până la 1,5 miliarde dolari. În condiţiile în care această tranzacţie ar putea să se finalizeze până la sfârşitul lunii, Afridi a spus că negocierile cu cumpărătorul vor determina ce alte ţări ar putea fi incluse în această tranzacţie.

De asemenea, divizia de private equity a grupului, Franklin Resources Inc., va vinde şi ea o parte din active. Această divizie a intrat într-un acord de exclusivitate cu firma austriacă RHI Magnesita NV, pentru a-i vinde compania de minerit şi producţie de cărămizi Kumas Manyezit Sanayi AS.

"Vom încheia două sau trei vânzări de active în acest an", a spus Afridi, adăugând că prin vânzările programate pentru 2019 se numără şi Kumas.

Pe piaţa din România, fabrica Ulker din Popeşti-Leordeni şi-a deschis oficial porţile în februarie 2006, sub denumirea locală de Eurex Alimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.