Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Catolică este în pragul unui colaps: Papa emerit Benedict al XVI-lea a fost dat în judecată pentru abuz sexual

Papa Benedict

Un bărbat care afirmă că a fost victima unui abuz a deschis un proces împotriva presupusului său agresor, un preot catolic german, precum şi a papei emerit Benedict al XVI-lea, informează DPA.

Potrivit postului TV bavarez Bayerischer Rundfunk, centrului de cercetări jurnalistice Correctiv şi cotidianului Die Zeit, procesul vizează, de asemenea, Arhiedeceza Catolică de Munchen şi Freising şi un alt fost episcop, cardinalul Friedrich Wetter.

Un tribunal regional din Traunstein, o localitate din sud-vestul landului Bavaria, a confirmat miercuri pentru DPA că a primit o astfel de plângere, însă nu a precizat identităţile persoanelor implicate şi nu a dezvăluit alte detalii.

Conform presei germane, reclamantul este un bărbat de 38 de ani din Bavaria, care susţine că a fost abuzat sexual de un preot în perioada copilăriei sale.

Referindu-se la Joseph Ratzinger, fostul papă Benedict al XVI-lea, documentul depus în instanţă precizează că acesta, atunci când era cardinal, "era la curent cu toate acele circumstanţe" şi că "a acceptat, cel puţin, ca acel preot să fie în mod repetat un agresor".

Papa emerit nu a dat curs solicitărilor de a face declaraţii pe această temă, scrie agerpres.ro.

Un purtător de cuvânt al arhidiecezei vizate a făcut următoarea declaraţie: "Vă rog să înţelegeţi că Arhidieceza de Munchen şi Fresing nu face comentarii despre o procedură legală aflată în desfăşurare".

Din cauza termenului de prescriere, procesul poate să stabilească doar vinovăţia făptuitorului şi poate avea ca rezultat impunerea unor despăgubiri, a precizat presa germană.

Un raport întocmit de un grup de experţi şi comandat de Arhidieceza de Munchen şi Freising, prezentat în luna ianuarie, a ajuns la concluzia că situaţiile şi cazurile de abuzuri sexuale comise în această arhidieceză nu au fost gestionate într-o manieră adecvată timp de mai multe decenii.

Raportul l-a acuzat de asemenea pe papa emerit Benedict al XVI-lea de comportament neadecvat în mai multe cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.