Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Catolică se implică în scandal: Sfaturi pentru Guvern și cetățeni

Robu Ioan arhiepiscop

Liderul Bisericii Romano-Catolice din București, ÎPS Ioan Robu, reacționează la tensiunile sociale stârnite de modificările aduse Codului Penal de către Guvern. Acesta face trimitere la tragedia de la Colectiv și cheamă oamenii la rugăciune. Liderul catolic dă și sfaturi celor care protestează, dar și partidelor și instituțiilor publice.

Vezi și: Casa Regală, mesaj de susținere pentru protestatari: Este înălțător să vezi că românii luptă

Vezi și: Tăriceanu, ATAC VIOLENT la adresa lui Iohannis după declarațiile de la Cotroceni

„Urmăresc cu îngrijorare evenimentele din ultimele zile din țara noastră. În spațiul public au reapărut frecvent cuvintele „minciună”, „corupție”, șmecherie”, iar gândul m-a dus imediat la ce am spus după tragedia de la Colectiv: „Noi înghițim foarte ușor neglijențele, corupția, minciuna, șmecheria, și toate acestea ni se par că sunt nimicuri... . N-am făcut mare lucru până acum ca să schimbăm ceva - nu numai noi, Biserica, dar toată lumea: și voi, și noi, toți -, că nu am protestat atunci când am întâlnit și minciuna și corupția și neglijența, indiferența. Căci acestea, la un moment dat, pot fi criminale”.

În aceste zile de tensiune, Acțiunea Catolică din România a lansat o invitație la rugăciune pentru țară, inițiativă pe care am aprobat-o și pe care o susțin. Vă îndemn, așadar, să vă rugați pentru poporul nostru și pentru binele societății românești.

Cu tot respectul, îi rog pe cei care protestează pe străzi să o facă în mod paşnic; iar pe cei din partidele politice şi din instituţiile Statului îi rog să se gândească numai la binele poporului nostru şi la viitorul ţării, aducându-şi aminte totodată de cuvântul Mântuitorului: „Fericiți făcătorii de pace!” (Mt 5,9).

Dumnezeu să binecuvânteze România şi poporul român!”, se arată într-un mesaj semnat de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, și publicat pe pagina de Facebook a Arhidiecezei Catolice Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.