Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica, în doliu. Un preot îndrăgit a murit, la doar 48 de ani, chiar în Postul Paștelui

doliu lumanare

Doliu în Biserică! Un preot în vârstă de doar 48 de ani a trecut în neființă chiar în timpul Postului Paștelui, după o luptă grea cu cancerul.

 

Înmormântarea preotului este programată pentru sâmbătă la ora 10. Născut în data de 19 ianuarie 1976 în comuna Vinderei din județul Vaslui, Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu și-a petrecut ultimele zile în suferință, până în miercuri, 3 aprilie 2024. Tânărul și-a dedicat viața rugăciunii, intrând în obștea Mănăstirii Neamț la vârsta de 16 ani și acumulând 32 de ani de trăire monahală, potrivit RomâniaTv.

Absolvind Seminarul Teologic al Mănăstirii Neamț și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța, preotul a fost înmiresmat în monahism la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, la 30 noiembrie 1995, sub binecuvântarea părintelui arhimandrit Irineu Cheorbeja, starețul mănăstirii. Naș de călugărie i-a fost părintele protosinghel Melchisedec Romcea.

La data de 23 mai 1996, Lavrentie Țurcanu a fost hirotonit diacon de către Preasfințitul Ioachim Vasluianul, Episcopul Hușilor, iar în august 2017, la sfințirea bisericii Schitului Icoana Veche, a fost înălțat la rangul de arhidiacon de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, conform ziarullumina.

De-a lungul timpului, preotul Lavrentie Țurcanu a îndeplinit diverse roluri în cadrul mănăstirii, servind ca paracliser, econom și șofer al comunității monahale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.