Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica mai aproape de oameni

Recent, a fost inaugurat Oratoriul Parohiei Greco-Catolice din Beclean. "În urmă cu doi ani și jumătate aveam un vis. Visul a devenit realitate: un Oratoriu în care să fie loc pentru activități cu tinerii, pentru centrul de voluntariat și pentru persoanele vârsnice care doresc să petreacă un timp agreabil împreună cu noi. Trebuie să le mulțumesc celor care au crezut în acest proiect: echipei care m-a susținut, tuturor celor care s-au rugat pentru noi, donatorilor și nu în ultimul rând Primăriei Orașului Beclean și primarului Nicolae Moldovan. Mulțumesc", spune părintele Alin Cîndea de la Parohia Greco-Catolică Beclean.

Proiectul construcției a fost realizat de arhitectul Radu Săplăcan, cel care a realizat şi proiectul Primăriei Beclean, actualmente arhitectul județului, cu sprijinul administraţiei locale, a Asociație franceze Oeuvre d’Orient și a credincioşilor.

Oratoriul Parohiei ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Beclean are drept scop implicarea tinerilor în activități de grup, care pe lângă puternica dimensiune spiritual-educativă şi valoare de asumarea unei responsabilitități privind îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi, oferă şi posibilitatea de a pune în aplicare unele proiecte care pot dezvolta viața tinerilor, a acelor idei care pot rezolva concret nevoile lor: nevoia de asociativitate, de voluntariat, activități de timp liber şi mobilitate. Se creează un anturaj bun, se leagă prietenii curate şi adevărate pentru toată viaţa, reuşesc să treacă peste barierele care au dezbinat şi continuă încă să dezbine societatea în care trăim.

În acest proiect sunt implicaţi peste 20 de oameni, specialişti în diverse domenii (profesori, medici, jurişti etc.), în interiorul cărora a prins mesajul Fericitului Papă şi care au ales să-şi ofere priceperea pentru a-şi ajuta semenii. Se oferă ajutor pentru: limbi străine (engleză la clasele I-VIII, IX-XII şi adulţi; franceză - clasele V-XII şi adulţi; italiană - clasele I-XII şi adulţi; maghiară), chitară (începând cu clasa a II-a), limba română (pregătire pentru teza unică, clasele VII-VIII), matematică (la clasele I-IV, V-VIII, liceu), fizică (la clasele VI-XII), istorie (pregătire pentru teza unică şi bacalaureat), teatru, muzică, pictură, sculptură, modelaj, fotografie digitală, operare pe calculator. Centru de voluntariat oferă şi activităţi de consiliere psihologică, consultaţii neurologice şi psihiatrice, recuperare din alcoolism, tabagism şi dependenţa de droguri, consultanţă juridică, organizarea de excursii şi pelerinaje în străinătate pentru adulţi. În cadrul Centrului de loisir pentru persoane vârstnice se vor oferi persoanelor de vârsta a treia un loc unde aceştia se pot întâlni pentru a petrece timpul liber, să beneficieze de terapie ocupaţională şi socializare într-un climat familial şi spiritual.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.