Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica, noua armată națională - OPINIE

Facebook
cruce

Klaus Iohannis a reușit câteva ”performanțe” notabile în cei 7 ani de când conduce România! A dus în irelevanță Administrația Prezidențială, instituție în care numai 29% dintre români mai au încredere.

La polul opus, Biserica a detronat Armata și este instituția în care românii au cea mai mare încredere, 64% dintre ei spunând că au multă și foarte multă încredere, conform celui mai recent sondaj CURS.

Sigur, pe mulți îi va surprinde că România încă mai are, după ani în șir de atacuri, oameni care cred în ceea ce le-au lăsat strămoșii: Biserica. Curentul anti-creștin și anti-clerical din România nu este mare, dar este foarte vocal. Deși minoritari, cei care atacă Biserica și pe românii care își manifestă libertatea religioasă sunt extrem de vocali, iar asta îi face să pară mai mulți. Sondajele demonstrează, de fiecare dată, o minoritate a celor care critică Biserica strămoșească, așa cum este și cel realizat de CURS.

Însă, ceea ce nu prind sondajele sunt faptele sociale pe care Biserica, îndeosebi cea majoritară, Biserica Ortodoxă Română, le face. Putem aminti donațiile de zeci de milioane de euro, donarea de mii de litri de sânge pe care preoții și preotesele, alături de ierarhi, diaconi și cântăreți bisericești o fac constant în fața unui ”armate” de politicieni care nu doar că nu urmează faptele Bisericii, ci o critică și încearcă să o scoată de pe scena publică fie prin declarații, fie prin legi absurde.

Că tot suntem la acest capitol, să amintim că, de exemplu, 78% dintre români au puțină și foarte puțină încredere în Klaus Iohannis, președinte și al ortodocșilor, dar și al celor care îi atacă pe ortodocși. 80% dintre români au încredere puțină și foarte puțină în Guvern, în timp ce Parlamentul se află și el în groapa rușinii: doar 10% dintre conaționali au încredere mare și foarte mare.

Acesta este tabloul socio-politic cu care România intră în 2022. Lăsăm în urmă un an în care pandemia și-a făcut de cap cum a vrut într-o țară în care politicul și-a făcut de cap cum a vrut. Neîncrederea în politicieni și încrederea în Biserică demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că omul nu poate da seamănului său ceea ce îi dă Dumnezeu: libertate și iubire deplină. Să intrăm cu încredere într-un 2022, fără frică, cu iubire și să nu uităm că pentru Biserică și țară au murit strămoșii noștri. Să nu facem ca sângele lor să se fi vărsat în zadar!

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.