Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Ortodoxă a Greciei începe lupta împotriva planurilor guvernului de legalizare a căsătoriilor între persoane de același sex

brightspotcdn.com
biserica-grecia

Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe a Greciei a organizat o ședință extraordinară marți, 23 ianuarie, având ca subiect unic pe ordinea de zi proiectul de lege promovat de guvernul grec în favoarea căsătoriei între persoanele de același sex, scrie `I Efemerida`, conform Rador Radio România.

După cum a subliniat Mitropolitul de Paronaxia, Kallinikos, ierarhii au decis în unanimitate ca, printr-un text care va fi citit în biserici, să-și exprime dezacordul în fața poporului cu privire la căsătoria între persoane de același sex și cu privire la posibilitatea acestora de a adopta copii.

Potrivit ekklisiaonline.gr, duminică, 4 februarie, în bisericile din Grecia va fi citit un text al Sfântului Sinod, care îi va informa pe credincioși cu privire la poziția Bisericii față de așa-numita „căsătorie a cuplurilor homosexuale”.

La ședința Sfântului Sinod au fost pregătite două scrisori, una către credincioși, care va fi citită în toate bisericile duminică, 4 februarie, și alta care va fi transmisă parlamentarilor și în care sunt prezentate motivele pentru care Biserica se opune căsătoriei între persoane de același sex și posibilității ca acestea să adopte copii.

Propunerea a fost făcută de Mitropolitul de Mesogaia, Nikolaos, în calitate de președinte al Comisiei Sinodale Speciale pentru Bioetică. Acesta a prezentat aspectele cu care Biserica nu este de acord din punct de vedere teologic și științific, subliniind, printre altele, că „orice răsturnare a eticii destructurează valoarea omului” .

Premierul vrea să legalizeze căsătoriile homosexuale

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat la începutul anului că doreşte legalizarea căsătoriilor homosexuale şi acordarea dreptului de adopţie pentru cuplurile de acelaşi sex, transmite AFP.

''Ce este în fond căsătoria? Aş spune că este rezultatul iubirii între două persoane. Dar este de asemenea şi un contract juridic, cu drepturi şi obligaţii'', a afirmat şeful guvernului conservator grec, într-un interviu acordat postului public de televiziune ERT. ''Ceea ce vom legifera este egalitatea căsătoriei, adică eliminarea oricărei discriminări bazate pe orientarea sexuală în ceea ce priveşte încheierea unei căsătorii''.

Kyriakos Mitsotakis nu a precizat când va fi supus proiectul de lege spre dezbatere în parlament, dar potrivit media greceşti acest lucru se va întâmpla până la alegerile europarlamentare de la începutul lunii iunie.

Începând din 2015, Grecia dispune în legislaţia sa de o uniune civilă, însă în cazul cuplurilor homosexuale având copii doar părintele biologic are drepturi asupra copiilor respectivi.

Dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene, 15 au legalizat căsătoriile homosexuale şi 16 adopţiile de către părinţi de acelaşi sex

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.