Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica ortodoxă rusă doreşte ca preoţii să-i însoţească pe jucătorii echipei naţionale înaintea meciurilor, după 'figura lamentabilă' la EURO 2020

alephnews.ro
minge fotbal uefa euro 2020

Biserica ortodoxă rusă doreşte ca preoţii să-i însoţească pe fotbaliştii echipei naţionale înaintea meciurilor, după ce Sbornaia a făcut o figură lamentabilă la EURO 2020, unde a încheiat pe ultimul loc în grupa sa, deşi a jucat două meciuri la Sankt Petersburg, scrie site-ul sofoot.com.

Rusia a surprins la Cupa Mondială 2018, pe teren propriu, ajungând în sferturi de finală, însă la EURO 2020 a suferit două înfrângeri grele, 0-3 cu Belgia şi 1-4 cu Danemarca, învingând doar Finlanda (1-0). Umilinţele pe plan sportiv sunt resimţite puternic într-o ţară care pune întotdeauna mare preţ pe felul cum se prezintă în faţa străinătăţii. În această situaţie, unele înalte feţe bisericeşti consideră că trebuie acţionat energic.

"A venit momentul să găsim o soluţie: ar trebui să existe preoţi pe lângă Sbornaia. Este neapărat nevoie să avem grijă de copiii noştri", a declarat influentul mitropolit de Murmansk, Mitrofan, pentru agenţia de presă RIA Novosti.

"După părerea mea, a fost pur şi simplu o lipsă de pregătire duhovnicească: jucătorii nu s-au luptat suficient, fiindcă nu erau pregătiţi mental să o facă. Erau lipsiţi de motivaţie", a analizat mitropolitul, care este şi preşedintele Comisiei Patriarhiei pentru cultură fizică şi sport, scrie Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, este nevoie de întoarcerea la rugăciune pentru "a depăşi ruina sufletului, a evita vocabularul obscen pe teren şi a asigura o schimbare de mentalitate în cadrul echipei", astfel încât aceasta să aibă din nou succes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.