Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Ortodoxă Rusă îl contrează pe președintele Germaniei: 'Acuzații nefondate, un exemplu de presiune grosolană'

patriarhul kirill

Biserica Ortodoxă Rusă l-a criticat pe președintele german Frank-Walter Steinmeier pentru că a pus la îndoială validitatea participării unei delegații a Bisericii Ortodoxe Ruse la adunarea Consiliului Mondial al Bisericilor de la Karlsruhe. Steinmeier a declarat acest lucru în deschiderea adunării.

Șeful Departamentului pentru Relații Externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, Mitropolitul Antonie, a declarat că discursul președintelui german conținea "acuzații nefondate care ignoră complet toate eforturile umanitare ale Patriarhiei Moscovei în contextul confruntării din Ucraina și, de asemenea, o cerere directă ca Adunarea CMI să condamne Biserica Ortodoxă Rusă", transmite agenția Interfax.

El a spus că poziția președintelui german este "un exemplu de presiune grosolană din partea unui reprezentant de rang înalt al guvernului asupra celei mai vechi organizații intercreștine, o interferență în afacerile interne ale Consiliului Mondial al Bisericilor și o încercare de a pune la îndoială natura de menținere a păcii și de neutralitate politică a activităților sale.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse a mai arătat că secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor, arhiepiscopul John Sauka, care a luat cuvântul înaintea lui Steinmeier, a subliniat importanța prezenței reprezentanților Patriarhiei Moscovei la Adunare, "întrucât aceasta corespunde însăși naturii celei mai mari organizații intercreștine, care trebuie să contribuie la întărirea dialogului, a păcii și a înțelegerii reciproce".

Potrivit Mitropolitului Antonie, această poziție exprimată public de conducerea Consiliului Mondial al Bisericilor, precum și numeroasele apeluri adresate delegației ROC de către delegații Adunării din Germania și din alte țări, arată că acuzațiile președintelui Germaniei împotriva Bisericii "nu au sprijinul așteptat".

Mitropolitul și-a exprimat convingerea că Consiliul Mondial al Bisericilor va continua să rămână "o platformă independentă de dialog, care nu urmărește în activitățile sale ordinea politică tendențioasă a unor state, ci scopul de a stabili pacea și armonia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.