Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica ortodoxă Sfântul Nicolae din New York, construită în apropierea locului atentatelor din 11 septembrie, este aproape finalizată

Twitter
biserica sfantul nicolae new york

Biserica ortodoxă Sfântul Nicolae din New York, construită în proximitatea locului atentatelor din 11 septembrie 2001, este aproape finalizată. La împlinirea a 20 de ani de la tragicul eveniment, lăcaşul de cult a fost iluminat în memoria celor 3000 de persoane care şi-au pierdut viaţa în timpul atentatelor.

Înaltpreasfinţitul Părinte Elpidofor, Arhiepiscopul Ortodox Grec al Americii, a oficiat vineri o slujbă de pomenire pentru victimele tragediei. informează Arhiepiscopia, potrivit basilica.ro.

Pe lângă Turnurile Gemene, numeroase alte clădiri din zona World Trade Center au fost distruse sau grav avariate, în urma atentatelor din 11 septembrie 2001. Printre acestea s-a aflat şi Biserica ortodoxă greacă Sfântul Nicolae, care funcţiona într-o clădire achiziţionată prin implicarea imigranţilor greci. Clădirea a avut rol de tavernă la începutul anilor 1900.

Noul lăcaş de cult este construit la aproximativ 50 de metri faţă de amplasamentul bisericii distruse în 2001. Piatra de temelie a fost aşezată în 2014, iar construcţia lăcaşului de cult a început în anul 2015.

Biserica este proiectată de arhitectul spaniol Santiago Calatrava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.