Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Scientologică din Belgia, 'spălată' de Tribunalul de la Bruxelles

bruxelles

Tribunalul Corecţional din Bruxelles a respins vineri toate acţiunile în justiţie ce vizează Biserica Scientologică din Belgia, la încheierea unui proces inedit întreprins după 18 ani de anchete, relatează AFP.

Toate acuzaţiile ce vizează Biserica Scientologică din Belgia şi 11 dintre membrii săi au fost declarate vineri ''inadmisibile'' de către Tribunalul Corecţional din Bruxelles. Două asociaţii - ramura belgiană a Bisericii Scientologice şi Biroul European pentru Drepturile Omului, o reprezentanţă la Bruxelles a sediului american al Bisericii Scientologice -, precum şi 11 membri ai lor şi foşti conducători erau urmăriţi în justiţie pentru constituirea unei ''organizaţii infracţionale'' şi pentru fapte de ''fraudă'', ''practicarea ilegală a medicinii'', ''încălcarea dreptului la viaţă privată'' şi ''extorcare''

Biserica Scientologică, considerată drept o sectă în mai multe ţări, dar recunoscută ca religie în SUA, unde a şi fost înfiinţată, risca interzicerea pur şi simplu în Belgia în caz de condamnare, cum ceruse procurorul. ''Tribunalul trebuie să judece faptele pentru care este sesizat, dar au fost judecaţi acuzaţii, în primul rând pentru că sunt adepţi ai Scientologiei'', a indicat în hotărârea sa preşedintele Tribunalului, Yves Regimont. ''Acest 'a priori' este de natură să-i oblige pe inculpaţi să apere mai întâi doctrina la care ei au aderat (...). Ei au fost în cea mai mare parte din timp prezumaţi vinovaţi'', ceea ce nu le-a permis să aibă un proces echitabil, a explicat el, înainte de a declara ''inadmisibile'' acţiunile în justiţie în ansamblul lor. Preşedintele Tribunalului a calificat concluziile Parchetului drept ''lacunare'', care nu aduc dovada că infracţiunile au fost comise, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.