Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bisericile, după referendumul eșuat: Politizarea unei teme precum căsătoria este chiar ridicolă/S-a văzut că și politica e o meserie foarte veche

digi24.ro
banescu dobos

Reprezentanții Patriarhiei Bisericii Ortodoxe și cei ai Arhidiecezei Romano-Catolice susține, referitor referendumul pentru redefinirea familiei, că motivele care au adus eșecul sunt manipulare și asocierea cu politicul.

"S-a văzut în mare parte în aceste zile și cu ocazia referendumului - și imediat reacțiile de luni dimineața și mai apoi - că și politica e o meserie foarte veche", a declarat Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, la Digi24.

"Procentul acela de 9% care a lipsit pentru trecerea referendumului... acești 9% dintre oameni, vă asigur, nu gândesc pe tema căsătoriei diferit de cei care au votat. Ei sunt și au fost victimele unor manipulări cu adevărat profesioniste. Așadar, am denunțat permanent că oricine ar încerca să se asocieze în mod fraudulos cu această temă, pe care s-o vampirizeze în vreun fel, se auto-descalifică. Una dintre cauzele pentru care s-a declanșat această reținere în foarte mulți oameni care nu au venit la referendum a fost și manipularea legată de asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic.

Citeste si Uraganul Leslie, în Portugalia: Este cod roșu de vânt. MAE a emis atenționare de călătorie

Este unul dintre ele (n.r. asocierea cu politicul, motiv care a dus la esecul referendumului). A fost mai degraba una din inducerile in erorare, intrucat asocierea nu face bine niciunei teme civice. Asociarea cu politicul e neavenită când vorbim de dezbateri civice. Consideram ca informarea reala a societatii românești nu a avut loc.Politizarea unei teme precum căsătoria este chiar ridicolă", a explicat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice: S-a văzut în mare parte în aceste zile și cu ocazia referendumului - și imediat reacțiile de luni dimineața și mai apoi - că și politica e o meserie foarte veche.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Procentul acela de 9% care a lipsit pentru trecerea referendumului... acești 9% dintre oameni, vă asigur, nu gândesc pe tema căsătoriei diferit de cei care au votat. Ei sunt și au fost victimele unor manipulări cu adevărat profesioniste. Așadar, am denunțat permanent că oricine ar încerca să se asocieze în mod fraudulos cu această temă, pe care s-o vampirizeze în vreun fel, se auto-descalifică. Una dintre cauzele pentru care s-a declanșat această reținere în foarte mulți oameni care nu au venit la referendum a fost și manipularea legată de asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic.

Moderator: În timpul dezbaterii pe marginea acestui referendum a apărut această idee a unui Romexit, un curent de gândire naționalist, ortodoxist, conservator, antieuropean.

Vasile Bănescu: Ortodoxist nu aş spune. Atenție! Pasiunea bisericii pentru Europa este legată și de democrație. Pentru că democrația este cadrul ideal în care se pot cultiva niște virtuți: dreptate, echitate, care au sorginte creștină.

Urmăriți mai jos interviul integral cu reprezentanții celor două Biserici din România:

{"uid":3,"hostPeerName":"https://www.digi24.ro","initialGeometry":"{"windowCoords_t":0,"windowCoords_r":1382,"windowCoords_b":744,"windowCoords_l":0,"frameCoords_t":1501.6500244140625,"frameCoords_r":584.9199829101562,"frameCoords_b":1751.6500244140625,"frameCoords_l":284.91998291015625,"styleZIndex":"auto","allowedExpansion_t":0,"allowedExpansion_r":0,"allowedExpansion_b":0,"allowedExpansion_l":0,"xInView":0,"yInView":0}","permissions":"{"expandByOverlay":false,"expandByPush":false,"readCookie":false,"writeCookie":false}","metadata":"{"shared":{"sf_ver":"1-0-29","ck_on":1,"flash_ver":"0"}}","reportCreativeGeometry":false,"isDifferentSourceWindow":false,"goog_safeframe_hlt":{}}" width="300" height="250" title="3rd party ad content" id="google_ads_iframe_/124748474/580x250-p2-digi24_0" src="https://tpc.googlesyndication.com/safeframe/1-0-29/html/container.html" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" style="border: 0px; border-image: none; vertical-align: bottom;" sandbox="allow-forms allow-pointer-lock allow-popups allow-popups-to-escape-sandbox allow-same-origin allow-scripts allow-top-navigation-by-user-activation" data-is-safeframe="true">

Toate emisiunile „În fața ta” le puteți urmări aici.

Etichete: politica , liviu Dragnea , Biserica ortodoxa , Biserica Catolica , francis dobos , vasile banescu

Pe aceeași temă

Mesajul patriarhului rus pentru bisericile ortodoxe

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, speră în păstrarea unităţii lumii ortodoxe, după anunţul Patriarhiei...

dragnea dancila CEx PSD inquam ganea

Scenariu nou pentru remanierea Guvernului

PSD ar putea modifica structura guvernului pentru a mai tăia din ministere. Ideea se va discuta luni în Biroul Politic...

liviu dragnea

Unele dintre cele mai importante modificări dorite de Dragnea la CPP, neconstituționale

Curtea Constituțională a respins cu unanimitate de voturi, la capătul a două zile de dezbateri, 64 din cele 96 de...

parlament 2018_inquamphotos george calin (2)

Codul de procedură penală este parțial neconstituțional

Curtea Constituţională a luat în discuție încă de joi sesizările formulate de şeful statului, precum şi de Înalta Curte...

Autor și categorii

Share

Cele mai citite articole Digi24

Digisport.ro

Paraschivenia săptămânii

Recomandările redacției

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.