Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bistriţa-Năsăud: Creştere semnificativă a concediilor medicale în 2022, constatată de Casa de Asigurări de Sănătate

Monitorul de Cluj
concediu medical

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud a constatat o creştere semnificativă a numărului de concedii medicale acordate în cursul anului 2022, raportat atât la anul anterior, cât şi la anul 2019, de dinainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, potrivit raportului prezentat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, de către directorul adjunct Mircea Raţiu, potrivit Agerpres.

Totalul concediilor medicale s-a ridicat la 66.382, din care mai bine de două treimi acordate de către medicii de familie.

"Se constată o creştere mai semnificativă în anul 2022 faţă de 2021, procentul fiind de 25,47%, creştere constatată în principal la certificatele medicale pentru urgenţă medico-chirurgicală, boală obişnuită, boală cardiovasculară, îngrijire copil bolnav", a spus Raţiu.

Până la finalul anului trecut, fuseseră plătite concedii medicale în valoare de peste 38,57 milioane de lei, iar alte 7.865 de cereri de restituire, însumând circa 26,6 milioane de lei, erau în sold.

"Menţionăm faptul că sumele colectate pentru fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate nu sunt suficiente şi pentru plata cerererilor depuse de către angajatori reprezentând concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, ca urmare s-au alocat subvenţii de la bugetul de stat", a explicat directorul adjunct al CJAS Bistriţa-Năsăud.

În judeţ, numărul celor care beneficiază de asigurări sociale de sănătate este de peste 250.000 de persoane, din care doar o treime sunt plătitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.