Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bistrița Năsăud: pesta porcină africană a fost confirmată într-o fermă

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat într-o exploatație de porci din localitatea Nușeni, județul Bistrița-Năsăud, relatează Mediafax.

„În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Nușeni, la propunerea DSVSA BN, prefectul judeţului a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) la data de 08.01.2021, pentru actualizarea și aprobarea ”, a informat vineri Prefectura Bistrița-Năsăud.

Prin planul de măsuri a fost stabilită zona afectată, care este formată din zona de protecție de minim 3 km în jurul focarului și o zonă de supraveghere cu o rază de cel puțin 10 km.

Citește și: Dorel Vișan, convins că Sars-Cov-2 a fost conceput în laborator: 'Ei au spus că vaccinul nu rezolvă. De ce aţi făcut virusul? Cred că e alimentat în continuare'

Astfel, zona de protecție cuprinde localitățile Nușeni și Rusu de Sus, iar cea de supraveghere localitățile Coldău, Beclean, Rusu de Jos, Figa, Agrișu de Sus, Șintereag Gară, Șieu Odorhei, Șieu Sfântu, Bretea, Coasta, Cristur-Șieu, Podirei, Chintelnic, Șirioara, Feleac, Chiraleș, Sâniacob, Enciu, Bidiu, Bozieș, Beudiu, Vița, Chețiu, Dumbrava, Malin.

Din zona afectată fac parte și fondurile de vânătoare: Figa, Sâniacob, Malin, Bozieș, a mai anunțat Prefectura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.