Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin a scăzut marţi sub 30.000 de dolari, pentru prima oară în decurs de o lună

Agerpres - Reuters
Janet Yellen

Bitcoin a scăzut marţi la cel mai redus din ultima lună, sub pragul de 30.000 de dolari pe unitate, în condiţiile în care autorităţile de reglementare continuă să ceară înăsprirea reglelementărilor pentru criptomonede, transmite Reuters.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a coborât cu până la 5%, la 29.300 de dolari pe untiate, cel mai redus nivel atins din 22 iunie. Ulterior, moneda bitcoin a fost tranzacţionată în declin cu 3,6%, la 29.720 de dolari pe unitate.

Monede mai mici, cum ar fi ether şi XRP, care tind să evolueze în tandem cu bitcoin, au pierdut circa 5%.

Potrivit investitorilor, este probabil ca bitcoin să se îndrepte spre nivelul de 28.600 de dolari pe unitate, atins luna trecută, cel mai redus nivel înregistrat de la începutul lunii ianuarie.

Autorităţi de reglementare a sectorului financiar şi băncile centrale din state occidentale au cerut înăsprirea reglementărilor.

Potrivit unui proiect de lege prezentat marţi de Comisia Europeană, companiile care transferă bitcoin sau alte criptomonede vor trebui să colecteze detalii privind expeditorii şi destinatarii, pentru a ajuta autorităţile că combată banii murdari.

Luni, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a spus autoritţilor de reglementare că guvernul american trebuie să acţioneze rapid pentru a stabili un cadru de reglementări pentru stablecoins, o clasă de criptomonede care se devoltă rapid.

Pierderile consemnate de bitcoin în această lun au atins 15%, în urma declinului de marţi. Bitcoin s-a depreciat la jumătate de la atingerea unui vârf de apropae 65.000 de dolari în aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.