Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin înregistrează creșteri modeste, în timp ce piețele așteaptă deciziile privind dobânzile (analiză)

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Bitcoin a semnalizat o revenire modestă în ultima săptămână, cu o crestere de aproximativ 3,25% în decursul a șapte zile. Criptoactivul a început săptămâna trecută în jurul valorii de 25.400 de dolari și a înregistrat o scădere până la niveluri de sub 24.800 de dolari, înainte de a crește din nou în restul săptămânii. Acum se tranzacționează în jurul valorii de 26.350 dolari pe eToro.

Ether a înregistrat și el creșteri săptămâna trecută, deși mai modeste, începând săptămâna trecută sub 1.600 de dolari înainte de a scădea la aproximativ 1.525 de dolari. De atunci și-a revenit și se tranzacționează acum la puțin peste 1.610 dolari, ceea ce înseamnă un câștig de 1% în șapte zile.

Piețele s-ar putea mișca cu nervozitate în următoarele zile, în așteptarea unor date importante din Marea Britanie și SUA, băncile centrale din ambele țări urmând să anunțe noi decizii privind ratele de dobândă în cursul acestei săptămâni.

În ciuda scăderii inflației în ambele economii, există semne că această reducere ar putea să nu se simtă încă pe deplin. La fel ca alte active de risc, criptoactivele sunt sensibile la așteptările privind dobânzile, astfel încât orice înăsprire a tonului ar putea face ca sentimentul investitorilor să devină pesimist.

Bitcoin depășește volumul tranzacțiilor Visa

Volumul anual al tranzacțiilor pe rețeaua Bitcoin a depășit pentru prima dată volumul plăților din sistemul Visa, o etapă importantă pentru criptoactive, potrivit Reflexivity Research.

În mod obișnuit, Bitcoin este evaluat în primul rând cu gândul la prețul token-ului. Dar criptoactivele funcționează în continuare ca o rețea de plăți financiare descentralizate. Aceasta concurează cu companii precum Visa, Mastercard și chiar cu entități susținute de stat, cum ar fi US Automated Clearing House (ACH) și Fedwire, pentru volumele de tranzacții.

În prezent, Bitcoin a depășit Visa în ceea ce privește tranzacțiile, ceea ce nu este o realizare mică, având în vedere amploarea globală a rețelei de plăți. Acest lucru nu se răsfrânge direct asupra cotatiei criptoactivului, deoarece utilizatorii nu cumpără și dețin neapărat bani, ci folosesc Bitcoin ca serviciu pentru a transfera fonduri între părți.

Volumul anual al tranzacțiilor Bitcoin a crescut constant timp de peste un deceniu. Dacă își continuă traiectoria actuală, ar putea începe probabil să concureze cu sistemele de decontare de prim rang susținute de guverne în următorii câțiva ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.