Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitcoin scade din cauza protestelor din China. Creste Dogecoin pe mana lui Elon Musk

money.ro
dogecoin crypto

Bitcoin a înregistrat o creștere constantă săptămâna trecută, trecând de la mai puțin de 15.500 de dolari la peste 16.500 de dolari la un moment dat, joi, dar prețul a scăzut luni la 16.000 de dolari.

Analistul eToro, Simon Peters, spune că prețul a scăzut luni dimineață la puțin peste 16.000 de dolari, din cauza îngrijorărilor legate de evenimentele din China, pe fondul protestelor împotriva lockdown-urilor COVID. „Astfel de îngrijorări vor avea probabil un impact și asupra altor piețe, nu doar asupra cripto, atât de importantă este China în economia globală”, adaugă el.

Între timp, Ether a înregistrat creșteri semnificative săptămâna trecută, urcând de la minime de sub 1.075 dolari pentru a se tranzacționa la peste 1.200 dolari până la sfârșitul săptămânii. Cu toate acestea, la fel ca bitcoin, Ether e în scădere azi, fiind cotat la aproximativ 1.150 de dolari în această dimineață.

Dogecoin crește ca urmare a planurilor lui Musk

Veșnicul indicator de percepție privindu-l pe Elon Musk - dogecoin - și-a văzut prețul crescând pentru scurt timp după ce proprietarul Twitter a publicat planurile de redresare a companiei de social media.

Planurile lui Musk de a transforma Twitter în “everything app” au ispitit investitorii în dogecoin, criptoactiv care, în mai multe momente, a fost în centrul preocupărilor lui Musk referitor la Twitter. Prețul dogecoin a crescut de la puțin sub 0,09 dolari la peste 0,105 dolari în câteva ore - o creștere de aproximativ 20%, după ce Musk și-a publicat slide deck-ul.

Din nefericire, prețul dogecoin a scăzut din nou, ajungând să se tranzacționeze acum în jurul valorii de 0,093 dolari. Adevărul este că valoarea dogecoin este o pură speculație în funcție de ceea ce ar putea face Musk. Antreprenorul este unul dintre puținii oameni din lume care are puterea de a mișca piețele cu vorbele sale, dar probabilitatea ca el să trimită dogecoin-ul din nou la înălțime este destul de limitată în acest moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.