Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bitdefender anunță că traficul în cloud e interceptat și decriptat

antena3.ro
hacker

Traficul criptat transmis spre și dinspre furnizorii de servicii de virtualizare în cloud poate fi decriptat și interceptat în timpul transmiterii datelor de furnizorii de infrastructuri, atrag atenția specialiștii Bitdefender, într-o investigație de specialitate, prezentată de Radu Caragea, specialist în securitate cibernetică al companiei, la conferința de securitate Hack In The Box, organizată la Amsterdam, la sfârșitul lunii mai.

Citește și: Țara în care premierul a decretat STARE DE URGENȚĂ din cauza sinuciderilor

'Concret, o companie care utilizează servicii de virtualizare în cloud oferite de un furnizor extern nu are nicio garanție că traficul generat de clienții companiei prin utilizarea serviciilor (date de card, adrese de email, tranzacții bancare, conversații și alte date personale) nu poate fi interceptat și analizat de furnizorul de servicii de cloud. Până acum, comunicațiile cu serverele virtuale găzduite de terți erau considerate sigure atât timp cât erau criptate. Cercetarea denumită intern TeLeScope arată, însă, că operatorii care furnizează servicii de virtualizare, precum Amazon Web Services, Microsoft Azure, Digital Ocean, pot accesa neîngrădit toate comunicațiile clienților, decriptând traficul', se arată într-un comunicat de presă al Bitdefender. Potrivit sursei citate, "având timpi de oprire de până la 0,1 milisecunde, victimele nu vor putea sesiza să sunt interceptate și nu vor putea limita consecințele accesării traficului de către companiile furnizoare de servicii de virtualizare în cloud".

Citește și: Lovitura de teatru! Basescu abandoneaza PMP

Fostul contractor al Agenției Naționale de Securitate din Statele Unite ale Americii (NSA), Edward Snowden, a atras atenția, în repetate rânduri, asupra obligației furnizorilor de servicii de cloud de a se asigura că fluxurile prin care circulă informații către servere sunt securizate și nu pot fi interceptate de operatori sau de terți. 'Snowden făcea trimitere nu doar la furnizorii de infrastructuri cloud, ci și la capacitățile de interceptare ale NSA și altor servicii secrete, care au potențialul să afecteze confidențialitatea datelor transmise în cloud, inclusiv a celor criptate, fără ca proprietarii datelor să știe. Vulnerabilitatea semnalată de cercetătorii Bitdefender confirmă nevoia de a spori siguranța transmiterii datelor în cloud. În momentul de față, singura modalitate de a evita accesarea traficului criptat de către furnizorii de astfel de servicii este utilizarea propriilor servere, în infrastructura companiei care le deține', notează specialiștii în securitate cibernetică.

Citește și: Antonescu o spune pe bune: A fost blat PNL – PSD!

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care livrează soluții de securitate în peste 100 de țări, printr-o rețea complexă de distribuitori și parteneri. Încă din anul 2001, Bitdefender a produs soluții de securitate pentru piața rezidențială și corporații, premiate la nivel mondial, devenind lider global în furnizarea de servicii de virtualizare și tehnologii cloud, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.