Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cancerul l-a răpus pe unul dintre marii cântăreți: Românii i-au ascultat melodiile

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Cântăreţul B.J. Thomas, cunoscut pentru piese ca „Raindrops Keep Fallin’ on My Head” şi „Hooked on a Feeling” şi premiat cu Grammy, a murit la vârsta de 78 de ani, potrivit Variety.

Un reprezentant al lui a confirmat că Thomas a murit pe 29 mai, în casa lui din Arlington (Texas), din cauza complicaţiilor pe fondul unui cancer. Artistul a anunţat diagnosticul în luna martie, potrivit news.ro.

„Mă simt binecuvântat că am avut ocazia să înregistrez şi să interpretez cântece pop, country şi gospel frumoase şi să împărtăşesc aceste minunate melodii şi amintiri în întreaga lume cu milioane dintre voi”, a transmis el la acel moment.

Născut în Oklahoma, pe 7 august 1942, Billy Joe Thomas a crescut în Houston (Texas). A cântat mai întâi în biserică, iar în 1966 a înregistrat primul succes cu o versiune a piesei „I’m So Lonesome I Could Cry” a lui Hank Williams, care a devenit primul lui single vândut într-un milion de exemplare.

De-a lungul carierei, a câştigat cinci premii Grammy, a vândut discuri în peste 70 de milioane de copii, a avut opt piese clasate pe primul loc în topul american şi 26, între primele zece.

Printre cele mai de succes melodii ale lui se numără „(Hey Won’t You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song”, „I Just Can’t Help Believing”, „Don’t Worry Baby” şi „Hooked on a Feeling”.

Cel mai cunoscut cântec al lui, „Raindrops Keep Fallin’ on My Head”, scris de Burt Bacharach şi Hal David şi inclus pe coloana sonoră a filmului „Butch Cassidy and the Sundance Kid” (1969), a fost premiat cu Oscar. El a fost vândut în mai mult de 2 milioane de copii şi, după lungmetrajul cu Paul Newman şi Robert Redford, a fost folosit şi în „Forrest Gump” şi „Spider-Man 2”.

La scurt timp, Thomas a devenit dependent de droguri. A întâlnit-o pe Gloria, cea care avea să îi devină soţie, iar acesta a fost un moment de cotitură. A renăscut drept creştin, a renunţat la droguri şi a început să cânte piese gospel. Albumul lui din 1976, „Home Where I Belong”, a fost recompensat cu Grammy şi cu un premiu Dove. „Home Where I Belong” este şi titlul autobiografiei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.