Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Black Friday aproape a dublat cererile pentru credite online în România

black friday

Black Friday a generat anul acesta o creștere cu peste 80% a numărului de cereri de credite online de consum înregistrate în 10 noiembrie, față de o zi obișnuită, potrivit unei analize realizate, în România, de Qoobiss.

Suma medie finanțată a crescut cu peste 35%, semn că, anul acesta, românii au avut nevoie să achiziționeze produse mai scumpe, pe care să le achite într-o perioadă mai lungă, plătind rate cât mai mici.

Astfel, creditele contractate de Black Friday au vizat o perioadă medie de rambursare de 29 de luni, potrivit Qoobiss, dezvoltatorul soluției Qoobiss Identify, ce oferă un proces securizat și digitalizat de verificare a identității la distanță folosind mijloace video, care a analizat vânzările realizate de clienții din portofoliu.

Creșterile înregistrate au fost favorizate și de utilizarea serviciilor de tip eKYC, care au ușurat accesul la finanțare.

„Beneficiind de serviciul Qoobiss Identify disponibil non-stop pentru identificare video la distanță a utilizatorilor, instituțiile financiare au înregistrat o creștere semnificativă a bazei lor de clienți, a conversiilor, într-un timp record.

În special, în perioada aglomerată de Black Friday, când cererea pentru servicii ce necesită identificarea clienților la distanță a atins cote maxime”, spune Ileana Comănescu, product manager KYC Global la Qoobiss, menționând că utilizarea acestor tipuri de servicii a adus un plus de siguranță pentru instituțiile financiare.

„O soluție de identificare a clienților la distanță, folosind mijloace video, poate aduce multiple beneficii în reducerea fraudei asociate cu produsele BNPL (Buy Now Pay Later), oferind un nivel suplimentar de securitate și încredere.

Cu mulți consumatori care pierd puterea de cumpărare, serviciile BNPL devin din ce în ce mai populare”.

Qoobiss Identify este o soluție care pune accentul pe siguranță, rapiditate, flexibilitate și conformitate.

Cu un mediu de afaceri în continuă evoluție, aceste caracteristici devin cruciale pentru succesul unei companii.

Iar cererile pentru utilizarea de astfel de servicii se vor înteți în perioada următoare, pe măsură ce migrarea serviciilor financiare în mediul digital determină căutarea unor soluții inovatoare și tehnologice pentru a satisface nevoile clienților.

Automatizarea procesului de verificare a identității cu Qoobiss Identify aduce numeroase beneficii

Acest proces este complet digitalizat, eliminând necesitatea intervenției umane și reducând riscul de erori. Ca rezultat, timpul și resursele alocate procesului de identificare a utilizatorului sunt eficientizate semnificativ, iar costurile operaționale sunt optimizate, contribuind astfel la profitabilitatea companiei.

Reducerea fraudelor este o prioritate în mediul online actual. Prin utilizarea tehnologiilor avansate, precum inteligența artificială, recunoașterea facială și tehnologii biometrice, această soluție contribuie semnificativ la prevenirea fraudei.

De asemenea, serviciile de liveness asigură autenticitatea persoanei în fața dispozitivului, eliminând astfel riscul utilizării de imagini sau înregistrări frauduloase.

Un alt aspect crucial este accesibilitatea. Cu Qoobiss Identify, validarea identității clientului poate fi realizată complet online, fără necesitatea unei deplasări fizice la o sucursală.

Acest proces este rapid, accesibil de oriunde și oricând, oferind clienților o satisfacție sporită și o experiență îmbunătățită.

Conformitatea cu reglementările este necesară pentru orice companie, și Qoobiss Identify se conformează cu rigurozitate tuturor standardelor și reglementărilor relevante. Această soluție respectă standardele ETSI și este eIDAS compliant, ceea ce înseamnă că îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate și conformitate. De asemenea, faptul că este înscrisă la ADR în lista terților de verificare a identității persoanei la distanță, adaugă un nivel suplimentar de încredere.

Pentru a asigura confidențialitatea datelor, Qoobiss Identify criptează informațiile obținute în procesul de identificare la distanță. În plus, oferă servicii prin API-uri securizate, garantând astfel o protecție solidă a datelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.