Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blaga - precizări privind calendarul alegerilor interne din noul PNL

sigla noua pnl

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat ca alegerile finale în noul partid sunt programate a avea loc în 2017, potrivit statutului formatiunii, iar în 2015 trebuie finalizate fuziunile locale.

'Noi avem capitolul tranzitoriu în care spunem ca alegerile finale în noul partid vor fi în 2017. Pâna atunci mergem cu copresedinti. Daca un post ramâne vacant, structura veche si-l desemneaza. Astfel încât desemnarea succesorului lui Klaus Iohannis, dupa ce depune juramântul, ca si copresedinte alaturi de mine al PNL, o vor face ei, vechii penelisti, nu noi care am venit si am facut noul PNL, cei din PDL', a declarat copresedintele PNL, la Adevarul Live,
Vasile Blaga a adaugat ca a discutat despre copresedintele si cu Iohannis.
'Alte legende ca Blaga nu ar fi de acord cu unul sau cu altul... nici pe departe. (...) Ei îsi vor stabili, deci partea din vechiul PNL, si oricum cred ca domnul Klaus Iohannis va avea un cuvânt greu de spus aici. N-am discutat cu dânsul nume, mi-a spus ca este extrem de interesat si pâna prin 20 decembrie, înainte de a depune juramântul, lucrurile se vor rezolva', a subliniat Vasile Blaga.
Organizarea noului PNL, a spus Vasile Blaga, tine cont si de calendarul alegerilor locale.
'Sunt optimist si cred ca putem în 2015 pâna-n iunie sa finalizam fuziunile la nivel de localitati pâna la municipiu, iar în partea a doua anului la nivel de judete, pentru ca vin alegerile peste noi, vorbesc de locale. (...) Trebuie sa avem o structura în fiecare localitate si cel mai bun, numai pe baza de analiza, sa candideze. Am ramas cu 1.060 de primari, (...) egali din acest punct de vedere, cam 500 cu 500, 500 fosti pedelisti, 500 fosti penelisti. Cred ca pâna-n iunie acesta va fi calendarul, pe care-l voi propune si în Comisia de unificare. Dupa care, daca aceasta Comisie paritara o propune forurilor de conducere ale noului PNL, cred ca va fi acceptata sa finalizam în 2015 închegarea totala, urmând ca la o data pe care o vom stabili sa facem si congresul în care sa alegem conducerea unica a partidului', a mai declarat Vasile Blaga.
Cât priveste ambitiile sale în PNL, Blaga a spus ca-si doreste ca noul partid liberal sa devina cel mai puternic partid de centru-dreapta.
'În primul rând îmi doresc un foarte puternic partid de centru-dreapta, pe cale sa si fim. Nu exista analize în care sa nu scrie cu trei în fata. (...) Sunt co-presedinte al partidului pâna la congres, mai este pâna atunci. (...) Daca voi opta la un moment dat pentru o activitate în Executiv, clar nu voi mai ramâne în conducerea partidului. (...) Asta am discutat-o si cu domnul Klaus Iohannis si chiar a apreciat-o foarte mult', a declarat copresedintele PNL.
Legat de cooptarea în noul PNL a altor formatiuni politice, el a spus ca nu stie cine si-ar dori acest lucru acum.
'Nu cred ca sunt partide care sa-si doreasca, dintre cele care sunt în Parlament, dar putem discuta lucrul acesta. Trebuie sa fie cu capul pe umeri si, daca sunt super compatibile, de ce nu? Daca sunt si structuri ale societatii civile care doresc sa faca politica, de ce nu? Pentru ca tot vorbim de înnoirea clasei politice', a afirmat Vasile Blaga.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.