Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blaga: Să nu se mai aloce fonduri prin ordin de ministru, ci prin hotărâre de guvern

blaga dna

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, duminică, după întâlnirea liderilor formaţiunii cu Dacian Cioloş, că liberalii au obţinut promisiunea premierului desemnat ca alocările de fonduri să fie transparente, dar şi de a afla cum s-au alocat în ultimele săptămâni două miliarde de euro către administraţiile locale. 

"Am discutat un lucru care ţine administraţie, dar şi de proiectul de buget, de investiţii, dar şi de autorităţile locale şi am obţinut promisiunea domnului prim-ministru că va proceda normal, cum trebuie procedat, adică toate alocările de fonduri să fie transparente, dar să şi ştim cum s-au alocat vreo două miliarde şi ceva de euro către administraţii doar în ultimele săptămâni şi pe parcursul anilor", a afirmat Blaga. 

El a spus că toate ordinele de ministru trebuie publicate în Monitorul Oficial şi că nu trebuie să se mai aloce fonduri prin ordin de ministru, ci prin hotărâre de Guvern. 

"Prin urmare, toate ordinele de ministru publicate în Monitorul Oficial, aşa cum este normal, ca să nu mai existe discuţii, din acest punct de vedere, să ştim exact unde s-au dus banii şi dacă există vreo strategie judeţeană sau naţională de care s-a ţinut cont atunci când s-au alocat aceste fonduri şi să nu se mai aloce fonduri prin ordin de ministru, decât prin hotărâre de Guvern, aşa cum a fost în România în ultimii 22 de ani", a adăugat Blaga. 

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că este firesc ca premierul Cioloş să facă o evaluare a oamenilor din administraţie înainte de a lua o măsură în privinţa lor, adăugând că nu-şi doreşte nimeni să schimbe pesedişti cu penelişti sau alţi membri de partid, ci că trebuie început procesul de profesionalizare a administraţiei. 

"Nu mă aşteptam să ia vreo măsură fără să facă o evaluare, că doar nu o să punem carul înaintea boilor. Este absolut firesc să ne dorim, ca partid care a văzut cum s-a politizat de-a lungul vremii statul român, mai abitir ca niciodată în mandatul PSD, să ridicăm nişte semne de întrebare cu privire la aparatul de stat în acest moment, dar, sigur, aparatul de stat este obiectul evaluării primului ministru şi al Cancelariei primului ministru, în definitiv. Am convingerea că aşa cum domnul Cioloş şi-a făcut echipa cum a considerat domnia sa de cuviinţă, fără să ne întrebe şi fără să vrem să participăm în vreun fel la aceste decizii, pentru că este atributul domniei sale, aşa va putea să facă analiza pe care ne-o dorim asupra administraţiei. (...) Discuţia a fost că nu-şi doreşte nimeni să schimbe pesedişti cu penelişti sau alţi membri de partid, ci evident cu toţii am căzut de acord că este un T zero de la care ar trebui să începem procesul de profesionalizare a administraţiei", a susţinut Gorghiu. 

Ea a adăugat că un guvern tehnocrat are mult mai la îndemână acest instrument de profesionalizare a administraţiei decât un guvern politic şi şi-a exprimat convingerea că "se va întâmpla şi schimbarea unor oameni în timp, care se dovedesc a nu fi profesionişti, ci a fi puşi acolo". AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.