Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BLAMAT de comunitatea sportivă, Ilie Năstase primește o funcție onorifică din partea Cehiei: 'Ţara mea nu mi-a oferit această şansă'

Inquam Photos / George Calin
Ilie Năstase Fed Cup

Ministrul ceh de Externe, Lubomir Zaoralek, a declarat, vineri, că fostul tenisman Ilie Năstase a acceptat să devină consul onorific al Cehiei în România, informează agenţia Associated Press, citată de ESPN.

Zaoralek a precizat că Năstase va avea biroul la Constanţa şi consideră că fostul tenisman este o alegere potrivită pentru postul de consul onorific, scrie news.ro.

Citește și: Ce de bani! Ce salariu impresionant are șefa Vodafone România și ce „primă” de instalare a primit

"Am încredere în domnul Năstase. În diplomaţie trebuie să cântărim bine cuvintele şi cred că domnul Năstase este conştient de acest lucru. Sunt sigur că trecerea sa de la sport la diplomaţie va fi una de succes, pentru că îl văd ca fiind o persoană care înţelege responsabilitatea pe care o are în noua funcţie", a afirmat ministrul ceh.

Ilie Năstase s-a declarat încântat de şansa oferită de autorităţile cehe. "Este o mare onoare. Ţara mea nu mi-a oferit această şansă, pe care mi-aţi oferit-o. Apreciez acest lucru", a spus fostul sportiv.

Citește și: A murit cea mai bogată femeie de pe planetă! Cine i-a luat „COROANA”

La 21 iulie, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) l-a suspendat pe Ilie Năstase până la 31 decembrie 2020 şi amendat cu 10.000 de dolari din cauza comportamentului pe care l-a avut la la întâlnirea de Fed Cup România - Marea Britanie, din luna aprilie. Lui Năstase îi este interzis să aibă o calitate oficială la competiţiile ITF, în perioada 23 aprilie 2017 - 31 decembrie 2020.

În plus, Ilie Năstase nu va avea acces şi nu va primi acreditare la competiţiile ITF pe echipe până la 31 decembrie 2018. Năstase va putea avea însă acces la turneele de Grand Slam, deoarece acestea nu sunt sub jurisdicţia ITF.

Citește și: Deși e în pușcărie, afacerile îi merg strună! Cine sunt femeile care l-au umplut de bani pe Cristi Borcea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.