Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blat intre producatori si Ministerul Sanatatii pentru mentinerea preturilor mari la medicamente?

medicamente

Pacientii romani platesc cu pana la 24% mai mult pe medicamente decat alti membri ai Uniunii Europene. Acest lucru s-ar datora atat producatorilor care nu respecta legea care impune un pret maximal, cat si Guvernului care a permis eludarea ordinului 75/2009 care prevedea modul de calcul al preturilor la medicamente.

Mai mult decat atat, o ancheta a Romaniei Libere releva faptul ca mai multi ministri ai Sanatatii au semnat in nenumarate randuri pentru inghetarea pretulurilor la medicamente, mentinandu-le ilegal de mari.

Fără nici o bază legală, Ministerul Sănătății a închis ochii la nerespectarea unui act normativ care ar fi dus la ieftinirea cu aproximativ 20 la sută a medicamentelor eliberate pe bază de rețetă. Un memorandum semnat de minister și de marii producători de medicamente, dar negat de ambii parteneri, stabilea în urmă cu trei ani ca prețurile să fie înghețate, potrivit unor surse din industria farmaceutică. Astfel, prevederile ordinului 75/2009 pentru aprobarea normelor privind modul de calcul al prețurilor la medicamentele de uz uman au fost eludate. Înțelegerea a fost parafată pe timpul ministrului Eugen Nicolăescu, după cum o arată documentele găsite de România liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.